fbpx
Sas József, az ATV képernyőjén

Elhunyt Sas József

Több mint egy évtizeden át az ATV-n voltak láthatók a műsorai, kabaréi.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Jászai Mari-díjas színész, rendező, író, színházigazgató, humorista; érdemes és kiváló művész haláláról elsőként a Blikk számolt be: azt írták, a kórházban fekvő humorista szervezete az éjjel feladta a harcot, megemlítve, hogy koronavírusa is volt. Néhány perccel később a színész családja az ATV-nek megerősítette a hírt. Úgy fogalmaztak: Sas József vasárnap hajnalban, hosszan tartó súlyos betegség következtében hunyt el

Az atv.hu felidézte: Sas József Polacsek József néven született Békéscsabán 1939-ben. Édesapja is színész volt, de a holokauszt áldozata lett.

Sas József Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában végzett 1957-ben, majd a győri Kisfaludy Színházhoz (ma: Győri Nemzeti Színház) szerződött. Tagja volt 1958-tól a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak. 1973 óta a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985–2009 között igazgatója is volt. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estnek írója, valamint előadója.

A Sas-kabaré több mint egy évtizeden át volt látható az ATV-n szilveszterkor.

A művész 2018 november elején bejelentette, hogy – egészségi állapota miatt – valamennyi további 2018-as szereplését lemondja. 2019 elején feleségével Thaiföldön nyaralt, ahol kétoldali agyvérzést kapott. Egy különgéppel szállították Magyarországra, ahol megkezdték kezelését. 2020 végén elkapta a koronavírus-fertőzést, súlyos megbetegedéssel szállították kórházba.

Sas József 82 éves volt.

Halála miatt vasárnap műsorváltozás lesz az ATV-n, ahol több műsorral is emlékeznek rá és munkásságára. Ugyancsak Sas Józsefre emlékezik a Life TV.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!