fbpx
Az ATV székháza Budapesten

Megkérdeztük az ATV-t, mit gondol a Kárász Róbert alapítványának juttatott minisztériumi milliókról

A 444 szerdán írta meg, hogy a műsorvezető úgy beszélgetett vendégével a kormány egészségpolitikájáról másfél évvel ezelőtt egy ATV-s reggeli műsorban, hogy egy általa vezetett alapítvány épp több millió forint közpénzt kapott az egészségügyi területet felügyelő szaktárcától.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Nem kívánja kommentálni az ATV a Kárász Róbert televíziós műsorvezetőről és annak alapítványáról a 444-en megjelent írást

– ezt a választ kapta a Media1 Németh S. Szilárdtól, a médiavállalat vezérigazgatójától, amikor telefonon arról érdeklődtünk, mit gondol a cikk tartalmáról, és arról, hogy épp akkoriban kapott 3 millió forint közpénzt az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI) a Kárász vezette Ezer Lámpás Éjszakája (ELÉ) az Eltűnt Gyermekek felkutatásért Alapítvány, amikor a műsorvezető 2019-ben az ATV reggeli műsorában egy, a kormány egészségpolitikáját kritizáló egészségügyi szakértőt kérdezett, és az interjú során megszólalásaival védelmébe vette a kormányt.

Egyes vélemények szerint aggályos, ami történt: a Mérték Médiaelemző Műhely például az erről szóló hír kapcsán azt írta: mindez etikátlan és szakmaiatlan.

Kárász azonban már a 444 cikkében nyilatkozva is azt mondta, nem lát kifogásolni valót, majd a 444 cikkének megjelenése után ő kezdte el támadni az alapítványnak juttatott EMMI-s pénzről beszámoló lapot, valamint az alapítványnak juttatott közpénzekkel már korábban is foglalkozó 24.hu-t és annak egyik újságíróját.

Kárász azt nem cáfolta meg, hogy az alapítványa pénzt kapott (ezt dokumentumok igazolják), de azt közölte, az alapítványa Ezer Lámpás Éjszakája elnevezésű rendezvényének költségeibe szállt be a minisztérium. Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy csak azért jelenítette meg a kormány álláspontját, mert a kormány képviselője a beszélgetés során nem volt jelen.

„Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy munkámat továbbra is úgy folytatom, hogy ha a stúdióban valaki valamit állít – akár a kormány munkájával kapcsolatosan – akkor én ellenpéldaként meg fogom említeni a kormány álláspontját” – írta Kárász.

Borító: Az ATV székháza Budapesten. Fotó: Sunhillmedia / Media1-archív
Szóljon hozzá!