fbpx
ALDI bolt bejárata Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Már az ALDI-nál is lehet online bevásárolni, de egyelőre csak Budapesten

Mostantól közel 3000 árucikket, egyebek mellett friss zöldséget, gyümölcsöt, húst, tejterméket, pékárut és tisztítószereket is lehet rendelni a boltival forintra megegyező áron, plusz a szállítási díj. A házhozszállítás megoldást egy startup szolgáltatja.

Együttműködést írt alá az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. az online bevásárlási szolgáltatást nyújtó magyar startuppal, a Roksh-sal – tudatta a Forbes.hu szerkesztőségével a  diszkontlánc.

A megállapodás értelmében az Aldi kínálatából közel 3000 – zömében saját márkás élelmiszer, illetve egyes nem-élelmiszer jellegű – termék válik elérhetővé a roksh.com weboldalon keresztül.

Aldis élelmiszerek online vásárlására eddig csak az Egyesült Királyságban volt lehetőség, ahol a diszkontláncnak saját webshopja van. Az Aldi Magyarország anyavállalatához, a Hofer csoporthoz tartozó országok – Ausztria, Svájc, Szlovénia, Olaszország és Magyarország – közül viszont nálunk lehet elsőként élelmiszert online rendelni és kiszállíttatni, és ehhez az Aldinak nem is kellett saját webshopot fejlesztenie, hanem „csak” leszerződnie egy harmadik fél online platformjával.

A szolgáltatás egyelőre Budapesten, budapesti irányítószámokkal vehető igénybe, de azt ígérik, folyamatosan figyelik a vásárlói visszajelzéseket és igényeket, ezek alapján döntenek majd a szolgáltatás esetleges földrajzi kiterjesztéséről.

A bevásárlás úgy zajlik, hogy miután a vásárló kiválasztotta, mit szeretne vásárolni, a Roksh bevásárlással foglalkozó munkatársai intézik a vásárlást, és ők intézik ezután a kiszállítást.

Az FMCG szektorban egy-egy ilyen új szolgáltatás elindítása általában 1,5-2 évet is igénybe vehet, itt most 6-7 hónap alatt jutottak el a nulláról oda, hogy bejelenthessék a Roksh-sal közös indulást. A Forbes.hu-n részletesebben is olvashatnak az internetes házhoz szállítás bevezetésről.

A Roksh oldal 990 Ft-ot kér vásárlásonként a szállításért.

Elhalasztja tisztújítást az Ecommerce Hungary – tárgyalni szeretne a vele szemben bejelentett új e-kereskedelmi szövetséggel | Media1

A korábbi internetes e-kereskedelmi szövetség jövő hét hétfőn tartotta volna tisztújítását, de a napokban több iparági nagyágyú, köztük az Ecommerce Hungary eddigi elnöke bejelentette, hogy egy új e-kereskedelmi szövetséget alapítanak januártól. A „régiek” most párbeszédet kezdeményeznek a tervezett új szakmai szervezet képviselőivel, és elhalasztják a tisztújítást.

További hírek találhatók a Media1-en! Követhet bennünket Facebookon, napi hírlevéllel és RSS segítségével is.

Borító: ALDI üzlet Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások