fbpx
A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

Új tulajdonos jelent meg a TV2 Média Csoport mögött

A TV2 egyik műsorgyártó partnere, az IKO Holding 24,2 százaléknyi részesedést szerzett a TV2 Média Csoport Zrt.-ben.

Az IKO megjelenéséével a TV2 korábbi tulajdonosainak, a Magyar Broadcasting Co. Zrt.-nek (MBC Co.) és a BusinessHelp Kft.-nek a tulajdonrészei 44,3 százalékra, illetve 31,5 százalékra változtak – írja a Világgazdaság.

A lapnak Vaszily Miklós, az IKO Holding Kft. ügyvezetője és egyben a TV2 Csoport igazgatóságának elnöke azt mondta, a nemzetközi televíziós piacon bevett gyakorlat, hogy a nagy tévétársaságok és az őket kiszolgáló műsorgyártó cégek erős szakmai kapcsolatot ápolnak egymással, és ez sok esetben tulajdonosi átfedésekben is megtestesül. A mostani tranzakció során is ez volt a vezérelv – magyarázta a tranzakciót Vaszily.

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV 50%-os tulajdonosa, az IKO Holding ügyvezetője
Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV 50%-os tulajdonosa, az IKO Holding ügyvezetője

A kisebbségi részesedés szerzés azt a célt szolgálja, hogy az IKO Holding a kompetitív műsorgyártási piacon tovább erősíthesse sokoldalú szakmai kapcsolatát és elköteleződését a fő üzleti partnerével, a TV2 Csoporttal – írja a VG.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A TV2 Média Csoport székháza Budapesten, a Róna utcában. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások