fbpx
buzzfeed

A Buzzfeed megveszi a Huffington Postot

Az üzletrészért a Buzzfeed részvényeket ad.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Wall Street Journal szerint a részvénycsere mellett az előző tulajdonos, a Verizon tőkével is beszáll a Buzzfeedbe, azaz nem egyszerű felvásárlásról van szó – írja a 444.hu.

A Buzzfeed és a HuffPost szerkesztőségei között  – bár papíron függetlenek maradnak egymástól – valószínűleg lesz együttműködés, akár a hirdetési szerződések terén is.

A Buzzfeedet vezető Jonah Peretti társalapítóként 2005-ben jelen volt a HuffPost megalapítása során, most pedig egyszerre lesz két vezető független lap vezetője. Peretti akkor távozott a HuffPosttól, amikor 2011-ben az AOL megvásárolta a céget, most viszont azt nyilatkozta, hogy nagy előrelépést vár a HuffPosttal való együttműködéstől.

Arianna Huffington, a HuffPost alapítója Twitteren azt írta: nagy izgalommal várja Peretti visszatérését a lap vezetésébe.

Az üzlet egyfajta előremenekülés is a felek részéről: az online hírszolgáltatókat súlyosan érintette a koronavírus-járvány, több nagy lapnál 50 százalékos nagyságrendben estek vissza hirdetői bevételek, így többek között a Buzzfeed is leépítésekre és fizetéscsökkentésre kényszerült.

Borító: Buzzfeed
Szóljon hozzá!