fbpx
kamera

Percenként egymillió forintot kap a Stop Soros-kampányból is gazdagodó kft. a Digitális Akadémiáért az állami Antenna Hungáriától

Az Antenna Hungária még az 5 perc Angol TV-nél is többet fordít a Magno Studio által előállított tartalomra, pedig már az arra fordított összeg sem volt csekély.

A 24.hu még szeptemberben érdeklődött arról, hogy milyen műsor elkészítésére szerződött a digitális földfelszíni műsorszórással foglalkozó Antenna Hungária és a Magno Studio Kft. Erre azt a választ kapták, hogy

„az említett szerződés keretében az Antenna Hungária Zrt. részére a tevékenységéhez köthető műsorszámokat gyárt le, amelyek kialakítása egyrészt még folyamatban van, másrészt azok tartalma üzleti titkot képez”.

A lapnak ezután hosszas levelezést követő közérdekű adatigénylésekkel végül sikerült megtudakolnia, hogy 250 millió forint összegű megbízást zsebelt be a Magno Studio Kft. az Antenna Hungária Zrt.-től.  Egy újabb adatigényléssel elkérték a szerződést, de azt az állami cég – üzleti titokra, illetve arra hivatkozva, hogy a műsort jelenleg is készítik – csak mellékletek nélkül, vagyis hiányosan küldte el novemberben. Az viszont kiderült, hogy az Antenna Hungária ezúttal Digitális Akadémia címmel adott megbízást a műsorkészítő cégnek.

Összesen 50 epizódból álló, bruttó 5 perc időtartamú szériáról van szó, vagyis az újabb közpénzből finanszírozott műsor percenként mintegy egymillió forintért készül.

Ezzel a megbízás összege még az 5 perc angol TV című műsorét is felülmúlja, amelyre 240 millió forintot költött az Antenna Hungária. Az 5 perc angol TV  50 darab, nettó 4-5 perc közötti epizódból áll.

5 perc angol, Szalai Nóra
Az 5 perc angol című műsorra is elment 240 millió forint

Gyors felemelkedés, közpénzes médiamunkák

A Horváth László tulajdonában álló, 2015 végén alapított Magno Studio Kft. tavaly 14,9 milliárd forintos nettó bevételt ért el. A jelentősnek mondható bevételnek köze van ahhoz is, hogy jelentős közpénz áramlik a cégen keresztül. Így történt ez az állami MVM és a CÖF között, amikor a Magno Studio forgatta azt a négy, a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórumának készült imázsfilmet, amelyre az állami MVM Zrt. adott 433 millió forint közpénzt, és a kormányközeli TV2 sugározta.

Tavaly a Magno Studio rendezte a Gaál Cecíliához (akkor még Rogán-Gaál Cecíliához) köthető Fitbalance Aréna Tavasz és a Fitbalance Kids nevet viselő sporteseményeket. A rendezvények állami cégek nagyvonalú támogatásaival hozták tető alá: a hvg.hu szerint rendezvényekre közpénzes segítséget nyújtó MVM a Magno Studio Kft.-nek utalta a 160 milliós támogatást.

Máskor közvetlenül a Magno Studióhoz folyik a közpénz megrendelés vagy támogatás formájában. Az Átlátszó szerint a 2018 januárjában futó Stop Soros-kampányból 676,3 milliót kapott a cég, a választás előtti 7 milliárd forintos propagandaköltésekből pedig 3,8 milliárdos szeletet hasított ki a Magno Studio. 2018-ban két részletben összesen 142 millió forint támogatást kapott az ugyancsak állami Szerencsejáték Zrt.-től. Ezt követték az Antenna Hungária Zrt.-től kapott újabb megbízások.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások