fbpx
Koltay András virtuálisan átveszi a Reklám Önszabályozásért Nagydíjat az Önszabályozó Reklám Testület vezetőitől

Koltay András, a Médiatanács volt tagja kapta idén a Reklám Önszabályozásért Nagydíjat

A díj átadására az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) éves közgyűlésén, a koronavírus világjárványra tekintettel interneten került sor.

Az Önszabályozó Reklám Testület által alapított Reklám Önszabályozásért Nagydíjat idén második alkalommal adták át.

A díjat a kiírás szerint olyan személy kaphatja meg, aki sokat tett a reklám önszabályozás elveinek és gyakorlatának fejlesztéséért és elfogadtatásáért.

Az ÖRT szerint az elismerést idén elnyerő Koltay András nagyban hozzájárult, hogy bevezessék a reklám társszabályozási rendszerhez kapcsolódó jogszabályt a magyar jogrendbe.

A törvény elfogadása után a médiahatóság és a társszabályozásban érintett szakmai szervezetekkel való együttműködés kereteinek kialakításáról szóló tárgyalásokat vezette. Koltay Andrásnak tavaly ősszel járt le a mandátuma a Médiatanácsban.

Budapest, 2010. október 12. Koltay András (b), Auer János (b2), Vass Ágnes (j2) és Kollarik Tamás (j), a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiatanácsának tagjai, valamint Szalai Annamária elnök, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetõje (k) állnak eskütételük után a Parlament Delegációs termében. MTI Fotó: Magyar Országgyûlés Sajtószolgálata
Archív: Koltay András (b), Auer János (b2), Vass Ágnes (j2) és Kollarik Tamás (j), a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagjai, valamint Szalai Annamária elnök, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetője (k) állnak eskütételük után a Parlament Delegációs termében 2010. október 12-én. A Médiatanács tagjainak mandátuma tavaly év végén járt le, míg Szalai Annamária 2013 áprilisában elhunyt. MTI Fotó: Magyar Országgyűlés Sajtószolgálata

Mint arról a Media1 is beszámolt, az elismerést tavaly Megyer Örs kapta. Ő most a díj átadásakor tartott beszédében kiemelte, hogy a médiahatósággal folytatott tárgyalások során Koltay András személyében mindig rendkívül korrekt és nyitott tárgyalópartnerre talált a testület. Hozzátette továbbá, hogy a társszabályozási tárgyalásokat nagy szakértelemmel, az érvekre és aggályokra is figyelve, türelmesen vezette.  Folyamatos támogatása mellett elvitathatatlan érdeme volt az ÖRT ismertségének és elismertségének alakításában.

Koltay András köszönőbeszédében elmondta, hogy a 2010-es médiaszabályozás új reklámozási lehetőségeket vezetett be, tágította a piac működésének lehetőségeit, és a szabályozás előkészítésében milyen fontos partner volt az Önszabályozó Reklám Testület.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borító: Koltay András virtuálisan átveszi a Reklám Önszabályozásért Nagydíjat az Önszabályozó Reklám Testület vezetőitől
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások