ÖRT, Önszabályozó Reklám Testület

Új elnök az ÖRT élén, Megyer Örs 21 év után visszavonult

Változott a főtitkár személye is, de Fazekas Ildikó fontos tisztséget tölt be ezután is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Új elnöke van az Önszabályozó Reklám Testületnek (ÖRT) Molnár Kálmán, az Unilever jogi- és vállalati kapcsolati igazgatója személyében, miután Megyer Örs 21 év után visszavonult az elnökségtől és csak tiszteletbeli elnökként, valamint a panaszbizottság elnökeként segíti tovább az ÖRT munkáját.

Májustól Gerendi Zsolt az új főtitkár, míg az eddigi főtitkár, Fazekas Ildikó pedig igazgatóként a stratégiai feladatokra koncentrál.

„Büszke vagyok arra, hogy ilyen sokszor bizalmat szavazott a reklámszakma jelentős részét tömörítő ÖRT tagság. A 21 évet a folyamatos bővülés és fejlődés jelentette, ugyanakkor a reklámipart érintő kihívások sohasem hagyták elkényelmesedni az ÖRT-öt. Új szolgáltatások bevezetésével, a reklám önszabályozás teljeskörű rendszerének valamennyi elemét felhasználva – előzetes véleményezés, monitoring és a szakma intenzív edukációja – dolgoztunk a reklámokba és a reklámipar önszabályozásába vetett hit kialakítása és megtartása érdekében. Megtiszteltetés számomra, hogy tiszteletbeli elnökként továbbra is számítanak rám és természetesen örömmel vállaltam a panaszbizottság elnöki feladatait is. Így nem is vissza, hanem tulajdonképpen oldalra lépek, 21 év után itt az ideje, hogy új elnök legyen.”

– fogalmazott Megyer Örs, az Önszabályozó Reklám Testület leköszönő elnöke, majd hozzátette:

„Jó kezekbe adom át a stafétabotot. Molnár Kálmán az Unilever Magyar-Adria régiójának jogi- és vállalati kapcsolatok igazgatója személyében kiváló új elnöke lesz az ÖRT-nek”

Megyer Örs számára az ÖRT közgyűlésén „Reklám Önszabályozásért Nagydíj” elismerést adott át a szervezet nevében Takács Ildikó, az ÖRT alapító tagja.

Megszólalt Molnár Kálmán, az ÖRT új elnöke is a tisztújító közgyűlés után:

„Megyer Örs kiegyensúlyozott, bölcs döntései és széleskörű szakmai elfogadottsága kiváló példaként állnak ellőttem. Biztos vagyok abban, hogy a két alelnökkel Mező Lászlóval és Galavics Andrással és a választmányba most választott tagokkal, – akik a reklámipar nagy egyéniségei – valamint az ÖRT kiváló munkatásaival remek csapatot alkotva dolgozunk majd az ÖRT további fejlődéséért. Az ÖRT konkrét, reklámetikai eljárásaiban a továbbiakban is biztosított a döntéshozatal függetlensége, hiszen a panaszbizottság elnöki feladatait továbbra is Megyer Örs látja el.”

Molnár Kálmán, az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) új elnöke. Fotó: ÖRT
Molnár Kálmán, az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) új elnöke. Fotó: ÖRT

Fazekas Ildikó, az eddigi főtitkár hozzátette:

„Örs személye valóban ikonikus, nagy szerencsénk van, hogy szakmai tudásának, kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozó egyéniségének értékeit az ÖRT élvezhette. Ugyanakkor ikonikus az is, hogy Molnár Kálmán személyében egy olyan vállalat képviselője tölti be mostantól az elnöki tisztet, amely a világon mindenütt az önszabályozás élharcosa, az önszabályozási ügyek fő támogatója. Ráadásul az Unilever volt az ÖRT alapításakor a hirdetői oldal fő szervezője. Szóval az állandóság és változás kiváló ötvözete jön létre

Az ÖRT választmányának és felügyelő bizottságának tagjai:

Médiaoldal:

 • Csikesz Erika (TV2)
 • Dudás Gergő (RTL Klub)
 • Farkas Csaba (Mediaworks)
 • Fecske Zoltán (Publimont)
 • Galavics András (MTVA) – alelnök
 • Mészáros Kinga (Centrál Médiacsoport)
 • Miklósi Zoltán (HVG)

Ügynökségi oldal:

 • Bacsa Gábor (Dentsu-Aegis)
 • Bölcs Ádám (Well)
 • Csurgó Balázs (Havas Worldwide)
 • Csurgó Brigitta (Mito)
 • Gosztonyi Csaba (Carbon Group)
 • Mező László (MediaCom) – alelnök
 • Szarvas László (Café)

Hirdetői oldal:

 • Baráth Péter (Vodafone)
 • Fekete Zoltán (Márkaszövetség)
 • dr. Takács Ildikó (Trigránit)
 • Major Ferenc (Béres)
 • Mikházi Ildikó (L’Oreal)
 • Molnár Kálmán (Unilever) – elnök
 • Pálfalvi Márta (Heineken)

A felügyelőbizottság elnöke Várkonyi Beáta (Danone) lett. Az fb-nek ezenkívül Blaskó Nikolett (ACG) és Szelei Szilárd (JcDecaux) a tagja.

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!