fbpx
Civil Rádió

Elkészült az elnémított Civil Rádió egykori frekvenciájára vonatkozó pályázat tervezete, eldőlt az Érd FM sorsa

A médiahatóság azt ígéri, hamarosan közzéteszi a Civil Rádió által egykoron használt Budapest FM 98-ra vonatkozó közösségi frekvenciára vonatkozó pályázati tervezet. Eldőlt az is, hogy 7 évig tovább szólhat az Érd FM, és indul egy mosonmagyaróvári rádiós pályázat is, aminek még ma közzéteszik a pályázati felhívását.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén elfogadta és honlapján hamarosan véleményezésre közzéteszi a Budapest 98,0 MHz körzeti rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét. A frekvenciát közösségi jellegű használatra hirdetik meg.

A frekvencián utoljára a Civil Rádió szolgáltatója sugárzott, amelynek jogosultsága tavaly decemberben lejárt, és azt a Médiatanács a szolgáltató kérelmére nem volt hajlandó meghosszabbítani. A rádió egykori frekvenciája azóta áll kihasználatlanul, a Civil Rádió pedig kizárólag a neten keresztül érhető el.

A Médiatanács e heti ülésén hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát, ami így 2028. február 23-ig érvényes. Üzemeltetője az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft, a rádió kereskedelmi jelleggel működik. A médiatörvény 2019-ben elfogadott módosítása óta ez az első alkalom, hogy a szabályszerűen működő médiaszolgáltató a frekvenciahasználatot megújítással elnyeri, és a korábbiaktól eltérően nem 5, hanem 7 éves időtartamra.

Véglegesítette és ma teszi közzé honlapján a testület a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz helyi vételkörzetű frekvencia pályázati felhívását közösségi jelleggel. Az ajánlatokat november 24-én lehet majd benyújtani.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!