fbpx
Az RTL Klub Keresztanyu című új napi sorozatának helyszíne, Makkosszállás

COVID-fertőzés miatt szakaszos rendszerben folytatódik a Keresztanyu forgatása

Rövid leállást követően, a teljes stábra és valamennyi közreműködőre kiterjedő COVID PCR szűrés és a forgatás helyiségeinek fertőtlenítése után vasárnaptól új, szakaszos rendszerben folytatódik az RTL Klub új tévésorozatának forgatása, miután két közreműködőnél is koronavírust találtak.

A Keresztanyu forgatását eredetileg egy közreműködő pozitív COVID-tesztje miatt négy napja állították le, de azt követően még egy munkatársnál találtak koronavírus-fertőzést.

Az RTL Magyarország vasárnap délutáni bejelentése szerint mától korlátozottan újraindították a tévészéria forgatási munkálatait.  A közreműködők közvetlen szoros kontaktjaival – amíg egy második negatív PCR tesztjük nem születik – nem forgat a produkció.

A Keresztanyu teljes díszletfaluját a leállás napjaiban ózonos fertőtlenítővel fertőtlenítették.

A két fertőzött személy kéthetes házi karanténban tartózkodik, állapotuk a tájékoztatás szerint kielégítő.

Az RTL Magyarország jelezte: a jövőben arra kell készülni, hogy több ilyen leállás is előfordulhat, így csak a munkafolyamatok átszervezésével folytatódik a forgatás. Mivel az aktuális egészségügyi helyzetben számítani lehet újabb fertőzésékre, így a gyártó erre reagálva szakaszos forgatási struktúrát vezet be kalkulálva az esetleges rövidebb leállásokkal és gyakori tesztelésekkel.

A produkció a jövőben is betartja a gyártó által előírt szigorú egészségügyi biztonsági szabályokat a közreműködők védelmében, amelyek közül a legfontosabbak; a rendszeres testhőmérséklet mérés, a transzport járművek plexivel való szeparálása, állandó fertőtlenítés a díszletben, higiéniai szabályok betartatása, az egy légtérben való korlátozott létszámú tartózkodás, a megfelelő izolációs távolság betartása, óránkénti kötelező kézfertőtlenítés, valamint az éppen jelenetet forgató szereplők kivételével mindenki számára a helyesen felhelyezett szájmaszk kötelező viselése.

A 65 év feletti színészek védelmében külön tartózkodót, étkezési és transzport szabályokat vezettek be, ők kizárólag a forgatás jelenetiben tartózkodhatnak egy légtérben másokkal, számukra külön öltöző, étkező és további tartózkodóhely biztosított.

A Keresztanyu című sorozat a Drága örökösöket váltja majd, várhatóan a mostani, az utolsó évad befejezését követően kerül képernyőre.

A napokban koronavírus miatt állt le a Barátok közt és a TV2 Mintaapák című sorozatának forgatása is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások