Az RTL Klub Keresztanyu című új napi sorozatának helyszíne, Makkosszállás

COVID-fertőzés miatt szakaszos rendszerben folytatódik a Keresztanyu forgatása

Rövid leállást követően, a teljes stábra és valamennyi közreműködőre kiterjedő COVID PCR szűrés és a forgatás helyiségeinek fertőtlenítése után vasárnaptól új, szakaszos rendszerben folytatódik az RTL Klub új tévésorozatának forgatása, miután két közreműködőnél is koronavírust találtak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Keresztanyu forgatását eredetileg egy közreműködő pozitív COVID-tesztje miatt négy napja állították le, de azt követően még egy munkatársnál találtak koronavírus-fertőzést.

Az RTL Magyarország vasárnap délutáni bejelentése szerint mától korlátozottan újraindították a tévészéria forgatási munkálatait.  A közreműködők közvetlen szoros kontaktjaival – amíg egy második negatív PCR tesztjük nem születik – nem forgat a produkció.

A Keresztanyu teljes díszletfaluját a leállás napjaiban ózonos fertőtlenítővel fertőtlenítették.

A két fertőzött személy kéthetes házi karanténban tartózkodik, állapotuk a tájékoztatás szerint kielégítő.

Az RTL Magyarország jelezte: a jövőben arra kell készülni, hogy több ilyen leállás is előfordulhat, így csak a munkafolyamatok átszervezésével folytatódik a forgatás. Mivel az aktuális egészségügyi helyzetben számítani lehet újabb fertőzésékre, így a gyártó erre reagálva szakaszos forgatási struktúrát vezet be kalkulálva az esetleges rövidebb leállásokkal és gyakori tesztelésekkel.

A produkció a jövőben is betartja a gyártó által előírt szigorú egészségügyi biztonsági szabályokat a közreműködők védelmében, amelyek közül a legfontosabbak; a rendszeres testhőmérséklet mérés, a transzport járművek plexivel való szeparálása, állandó fertőtlenítés a díszletben, higiéniai szabályok betartatása, az egy légtérben való korlátozott létszámú tartózkodás, a megfelelő izolációs távolság betartása, óránkénti kötelező kézfertőtlenítés, valamint az éppen jelenetet forgató szereplők kivételével mindenki számára a helyesen felhelyezett szájmaszk kötelező viselése.

A 65 év feletti színészek védelmében külön tartózkodót, étkezési és transzport szabályokat vezettek be, ők kizárólag a forgatás jelenetiben tartózkodhatnak egy légtérben másokkal, számukra külön öltöző, étkező és további tartózkodóhely biztosított.

A Keresztanyu című sorozat a Drága örökösöket váltja majd, várhatóan a mostani, az utolsó évad befejezését követően kerül képernyőre.

A napokban koronavírus miatt állt le a Barátok közt és a TV2 Mintaapák című sorozatának forgatása is.

Szóljon hozzá!