fbpx
Németh Balázs, az M1 Híradó műsorvezetője

Csatát nyert és visszatér Németh Balázs híradós műsorvezető az M1 képernyőjére

A jelek szerint a nemzeti hírtelevízió műsorvezetőjének győzelmét hozta a hónapok óta tartó belső konfliktus az MTVA-nál, ahol a Media1 információi szerint hamarosan, várhatóan már a héten újra képernyőre kerül Németh Balázs.

Mint arról korábban a Media1 beszámolt, hosszú hónapokra eltűnt Németh Balázs, az M1 híradósa az állami médiavállalat hírcsatornájáról. Az M1 legismertebb (és egyben legvitatottabb) képernyősének eltűnése mögött belső nézeteltérés, vita húzódott meg. A konfliktus idejére a műsorvezető ugyan továbbra is állományban volt, vagyis nem mondott fel és neki sem mondtak fel, csak épp eleinte szabadságon volt, majd szabadságáról való visszatérés után sem volt beosztva, ezért nem láthatták a nézők nagyjából május óta.

Az elmúlt hetekben megpróbálta tisztázni a helyzetet a műsorvezető az MTVA-s főnökeivel. A konfliktus elhúzódásával azonban egyre kérdésesebb volt, mi lesz a történet vége, egyáltalán visszakerülhet-e még valaha a képernyőre Németh Lajos meteorológus fia. A konfliktusról hiába kérdeztük szeptember elején Németh Balázst, mivel udvariasan a sajtóosztályhoz irányított bennünket, ahol először azt mondták, csak írásban fogadnak el kérdést, azonban írásban is hiába kerestük az MTVA sajtóirodáját, mivel ebben a formában sem reagáltak a kérdéseinkre.

A Media1 információi szerint mostanra kezd elsimulni a nézeteltérés, mivel ettől a héttől Németh Balázs neve újra szerepel a műsorvezetők beosztásában, vagyis visszatérhet az esti híradóba.

Úgy tudjuk, hogy Németh Balázs, vagy ahogy a Közmédiánál házon belül emlegetik néhányan, „A Celeb” és a médiás berkekben csak Pitbull becenévvel illetett Németh Zsolt közmédiás csatornaigazgató között támadt feszültség.  A Media1 információi szerint a vita Németh Balázs győzelmével ért véget.

Németh mostantól olyan beosztás szerint, olyan feltételekkel dolgozhat, azaz annyit és azokban az idősávokban, mint a koronavírus előtt, tehát ahogyan a műsorvezető szerette volna.

„Németh Balázs a mostani csatát megnyerte Németh Zsolt csatornaigazgatóval szemben” – kommentálta a fejleményeket közmédiás informátorunk, aki ugyanakkor abban nem biztos, hogy ez ténylegesen is azt jelenti majd, hogy a háborúnak is vége lesz.

A Media1 ezúttal is többször kereste Németh Balázst, de nem vette fel a telefonját. (Frissítés: Időközben visszahívott bennünket, de ez alkalommal is csak a sajtóosztályhoz irányított bennünket.) Többször is megpróbáltuk felhívni hétfőn az M1 csatornaigazgatóságán Németh Zsoltot is, de a csatornaigazgatóság az MTVA weboldalán feltüntetett telefonszámát senki sem vette fel.

Más forrásból azonban megtudtuk, hogy Németh Balázst kedd estétől láthatják újra az M1 Híradójának nézői.

„A Celeb”

Németh Balázs az M1 nemzeti hírtévévé alakítását követően vált a csatorna egyik legismertebb arcává. Ismertségéhez nagyban hozzájárult, hogy a műsorvezetőt, amikor még képernyőn volt, sokszor érte bírálat kívülről, ezért számos internetes mémben és Coub-videóban is szerepelt. Egyrészt azért bírálták, amiért magánvállalkozása is nemzeti dohánybolt koncessziós joghoz és ezáltal jelentős bevételhez jutott az állami trafiktendernek köszönhetően, másrészt amiért a médiatörvényi tiltás ellenére rendszeresen hírolvasói kommentárt fűz a bejátszásokhoz, meglehetősen „sajátos” hangnemben. Emiatt a Médiatanács több alkalommal is elmarasztalta az állami tévécsatorna működtetőjét.

Emlékezetes eset volt, amikor például Németh azt mondta az adásban Hadházy Ákos országgyűlési képviselő tiltakozásáról, „eddig épeszű ember nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a parlamentben.”

A mostani konfliktus hátterében azonban nem politikai vita állt.

További hírek találhatók a Media1-en! A Media1 Facebook-oldalát itt, RSS-csatornáját itt találja. Ha hozzájárulna a Media1 működési költségeihez, itt teheti meg.

Borító: Németh Balázs, az M1 Híradó műsorvezetője
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások