fbpx
Miklósi Gábor és Dezső András az antiszemita plakátokon.

Antiszemita plakátokon támadják az Index újságíróit

Izrael budapesti nagykövetsége is elítélte a plakátokat, amelyeket a főpolgármester megpróbál eltávolíttatni. A Tett és Védelem Alapítvány feljelentést is tett.

Twitter-oldalán postolt képeket Panyi Szabolcs, a Direkt36 oknyomozó portál munkatársa arról, hogy milyen antiszemita és Izrael-ellenes plakátokra bukkant Budapesten. Ezeken Miklósi Gábort, az Index szerkesztőjét és Dezső András újságíró képmását Izrael zászlóval összemontázsolva szerepeltetik ismeretlenek.

Az Index logója és a két újságíró fotója közé azt írták az ismeretlenek, hogy „Mi is a határon túlról jöttünk”.

A poszter készítője az Index logója mellé a konstans rinyálás, látens magyarellenesség, hazaárulás feliratokat is elhelyezte kék színben.

A Puskás Stadion avatóünnepsége óta támadják Miklósiékat

Az elmúlt napokban Miklósi Gáborról jelentős mennyiségű támadó cikket közölt a kormányközeli sajtó, az M1-en pedig baráti hangvételű, 8 perces interjút sugároztak a Mi Hazánk Mozgalom vezetőjével, Toroczkai Lászlóval arról, hogy közösség elleni uszítás miatt feljelentik az Indexet.

Miklósi Gábort amiatt támadták, hogy a Puskás Aréna avatómeccsén nem állt fel az Ismerős Arcok elnevezésű zenekar Nélküled című számára, és ezt megemlítette a stadionavatóról írott riportjában. A Demokrata című lap egyenesen odáig jutott, hogy azért, mert nem állt fel Miklósi ennek a számnak az elhangzásakor, „Az indexes firkász a Nélküledet használva gyalázkodott”.

Erről a számról van szó:

Ami Dezső Andrást illeti, valószínűleg azért került rá az Izrael zászló felhasználásával zsidózó plakátokra, mert összevágta az említett zeneszám koncertfelvételét menekültekről készített képekkel, és ezt postolta a coub nevű közösségi médiás felületen.

Az újságírók képmását az izraeli zászlóval együtt ábrázoló plakátokról Izrael budapesti nagykövetsége ezt írta a Twitteren Panyi postját követően:

„Szigorúan elítéljük a posztert, amelyen antiszemita és Izrael-ellenes szimbólumok és inszinuációk láthatók. Nincs helye a rasszizmusnak, a felbujtásnak és a gyűlöletnek semmiféle párbeszédben. Biztosak vagyunk benne, hogy az illetékes magyar hatóságok eltüntetik majd az efféle plakátokat.”

Karácsony Gergely főpolgármester azt kérte, hogy aki látja a plakátokat, értesítse őt kommentben vagy üzenetben, hogy intézkedhessenek az eltávolításáról, mivel az efféle gyűlölködésnek nincs helye a főváros utcáin.

A Tett és Védelem Alapítvány a Budapesten megjelent, az újságírókat támadó plakátok miatt feljelentést tesz.

Frissítés 2019.11.25.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) is elítélte a plakátokat, és jogi segítséget ajánlanak a két újságírónak.

Borító: Miklósi Gábor és Dezső András az antiszemita plakátokon. Fotó: Panyi Szabolcs / Twitter

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások