Dull Szabolcs Fotó: Czémán Anna / Media1

Dull Szabolcs: Elkezdtem a saját telefonomtól félni

Az Index egykori főszerkesztője a Hvg360-nak adott portréinterjút.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Hvg360 készített portéinterjút Dull Szabolccsal, az Index elbocsátott főszerkesztőjével. A beszélgetésben előkerült, hogy augusztus elején a kormányközeli Pesti TV stábja otthonában kereste fel az újságírót.

Az ügynek az adott különös pikantériát, hogy a Pesti TV Vaszily Miklós résztulajdonában van, ahogy az Index reklámfelületeit értékesítő Indamedia is. Nem ez volt az első, erősen megkérdőjelezhető akció a kormányközeli médiában: ezt megelőzően az Origo Dull Szabolcs híváslistájára hivatkozva írt arról, hogy az újságíró ellenzéki vezetőkkel, nevesítve Dobrev Klárával beszélt.

Dull a beszélgetésben arra a kérdésre, hogy lehet-e úgy élni, hogy az ember minden mozdulatát, minden kapcsolatát követhetik, azt válaszolta:

„Ez valóban torzítja az ember gondolkodását. Elkezdtem a saját telefonomtól félni. De édesanyám is aggódva kérdezi, hogy beszélhetünk-e mobilon, mikor épp a vasárnapi ebédről akar egyeztetni. Próbálok vigyázni, nehogy elhatalmasodjon ez rajtam, hogy ne nézzek kényszeresen a hátam mögé minden pillanatban. Mert minden alap nélkül is elkezded elhinni, hogy bűnös vagy, hogy rosszat tettél.”

Ahogyan korábban megírtuk, dr. Magyar György ügyvéd szerint Dull Szabolcsnak érdemes lenne bírósághoz fordulnia, hiszen épp a Fidesz-kormányzás alatt fogadták el a magánélet védelméről szóló jogi szabályozást. Ugyanezen a véleményen van Kovács-Angel Marianna, a 24.hu oknyomozó újságírójának ügyében is: a kisgyerekes édesanya lakcímét a Hír TV a híradójában hozta nyilvánosságra.

Kiemelt fotó: Czémán Anna / Media1

 

Szóljon hozzá!