fbpx
Pesti TV

Egyelőre kimaradnak a DIGI előfizetői az új kormányközeli tévéből

Pedig a Pesti TV pár napja azzal dicsekedett, hogy a csatorna a legtöbb hazai szolgáltató kínálatában elérhető lesz.

Egyelőre nem veszi fel a DIGI a kínálatába az ősztől induló Pesti TV-t – írja a hang.hu.

A DIGI-t a lap azt követően kereste meg, hogy mint arról a Media1 beszámolt a hétvégén, a Pesti TV az Instagram-oldalán azzal dicsekedett, hogy a legtöbb szolgáltatónál elérhető lesz, sőt, akár egyszerű szobaantennával is.

Ez utóbbi arra utal, hogy az állami műsorszóró vállalat, az Antenna Hungária felveszi  az induló csatornát a Mindig TV kínálatába, kódolatlanul, ahol jelenleg az állami tévécsatornák mellett az RTL Klub, a TV2, a TV-csoporthoz tartozó Izaura TV és a Zenebutik, valamint a FEM3 és az AMC Networkshöz tartozó Spektrum Home érhető el.

A Hang.hu azt írja, hogy maga Huth Gergely is elismerte, hogy a DIGI egyelőre nem vette fel a csatornát a kínálatába, még nem mindenkivel sikerült megegyezni, „a DIGI vonakodik”. Arra, hogy Erdélyben látható lesz-e a tévécsatorna, Huth azt mondta, van rá akarat.

Üzletileg bizonytalan, megérné-e a DIGI-nek

A DIGI-nél egyébként a lap kérdésére azt nyilatkozták, hogy a szolgáltató csatornákat az alapján vesz fel kínálatába, hogy ez üzletileg megtérül-e.

„A DIGI portfóliójában található csatornakínálat szűkítése vagy bővítése alapvetően üzleti alapú döntés, amelyet a pénzügyi gazdálkodás keretei határoznak meg. A különféle televíziótársaságokkal köttetett megállapodások éves keretszerződés alapján működnek, természetesen időről időre figyelembe véve és felülvizsgálva az aktuális elérést és nézőszámot, sok egyéb kondíció mellett. Az idei évben nincsen tervben a már meglévő keretmegállapodásokon kívüli csatornabővítés.”

Az persze érthető, ha egy induló csatornáért nem küzd egyből a DIGI, hiszen ez plusz költséget jelentene számára, miközben egyelőre bizonytalan, mekkora nézőtábort vonz majd a csatorna és kérdéses, hogy ez hozna-e annyi új előfizetőt a szolgáltatónak, hogy megérje bevenni a kínálatába.

Huth Gergely, Bohár Dániel és a többiek

Az induló Pesti TV-nek részben a Pestisrácok című kormányközeli lejáratóoldal gyártja majd a tartalmakat. A stáb tagja lesz például Huth Gergely, az internetes revolvermédium főszerkesztője mellett a HírTV Informátor című műsorának nemrég távozó teljes stábja is, mely ide ment át, élükön Bohár Dániellel. Bohár stábja nemrég már be is csöngetett Dull Szabolcs, az Index.hu elbocsátott főszerkesztőjének magánlakására.

Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője nyilatkozik a HírTV-ben
Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője, amikor még rendszeres vendége volt a HírTV-nek

A Pesti TV Vaszily Miklós, a TV2 elnökének és az Index hirdetési felületeit értékesítő Indamedia bábáskodásával indul, de a csatornát működtető cégben Orbán Viktor miniszterelnök közeli barátja, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos pénze is megjelenik.

Már reklámozzák a TV2-közeli új tévécsatornát

Nemrég egyébként már el is kezdték reklámozni a Pesti TV-t, több olyan videószpot is készült, amelyből már következtetni lehet az induló csatorna hangvételére. Egyik munkatársuk például arról beszélt, hogy a liberálisokat akarják leleplezni. A Media1 úgy tudja, ez ténylegesen azt jelenti, hogy azon városok polgármestereiről közölnek majd riportokat, ahol a kormánypárt tavaly vereséget szenvedett. A Pesti TV gyakorta közöl majd anyagokat Karácsony Gergelyről, Budapest főpolgármesteréről, de több más nagyváros ellenzéki vezetői is kiemelt figyelemre számíthatnak.

Vaszily Miklós, a Pesti TV kapcsán nemrég azt nyilatkozta a Media1-nek, csak azért jegyezték be a csatornát a TV2 Média Csoport székházába, mert ott van Vaszily irodája, és így volt a legkényelmesebb. Vaszily a Media1-nek azt is mondta, a Pesti TV várhatóan szeptemberben indul.

A Pesti TV és a TV2 Média Csoport között egyébként a közös székhelycím és Vaszily személyén túl további személyi kapcsolódások is vannak.

További hírek találhatók a Media1-en. RSS-hírfolyamunk itt található, napi hírlevelünkre itt lehet feliratkozni. Érdemes követni bennünket a Facebookon is, hiszen időnként exkluzív, csak ott elérhető tartalmakat is közzéteszünk. Ön is hozzájárulhat a Media1 működési költségeihez tetszőleges összeggel, amit itt tud megtenni a legegyszerűbben.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */