fbpx
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója

ATV-vezérigazgató: Nem leszünk sem a hatalom, sem az ellenzék csicskái

Németh S. Szilárd vezérigazgatót a Winkler Róbert és mások által is emlegetett „elátévésedési” jelenség kapcsán kereste meg a Media1.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Mint arról a Media1 is beszámolt, Winkler Róbert, az Index testvérlapjaként működő Totalcar alapítója és a Totalarc c. műsor műsorvezetője arról beszélt a minap videóblogjában, hogy  a kormánypárt, illetve „Viktorék” célja az lehetett, hogy az Index lassan, balhé nélkül „elátévésedjen” vagy „elklubrádiósodjon”, ne legyen nagyon tényfeltárás.

Winkler Róbert
Winkler Róbert. Fotó: YouTube

„Az legyen mint a Klubrádiónál, hogy a nénik hőböröghetnek Bolgár úrnak, de olyan igazán fájdalmas tyúkszemre lépések ne legyenek” – mondta videójában az ismert műsorvezető, aki szavai alapján aligha pozitív értelemben beszélt az érintett médiumokról.

A Media1 a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében megkereste a Winkler által bírált Klubrádiót és az ATV-t is. Előbbinél nem kívántak érdemben reagálni, mivel úgy gondolják, „a hír szent, a vélemény szabad”, vagyis tiszteletben tartják, ha Winkler így látja, noha természetesen nem értenek egyet az állításával. (Később Bolgár György című műsorának vendége volt Winkler Róbert, összefoglaló erről külön hírünkben található.)

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója viszont részletesebben is kifejtette Winkler Róbert kijelentése kapcsán, mit is jelent valójában az elátévésedés.

„Mivel többen emlegettek ATV modellt az elmúlt napokban, az érintettek iránti tiszteletből elmondanám, mit is jelent az én olvasatomban az a bizonyos ATV modell.

Az ATV modell azt jelenti, hogy nem szekértáborokban, hanem konkrét ügyekben gondolkodunk. Minden valós, közérdeklődésre számot tartó üggyel foglalkozunk, lehetőséget adva minden szereplőnek a megszólalásra. Így tettünk egyébként az Index ügyében is. Aztán az olvasó, néző eldönti, kinek hisz.

Az ATV modell a tisztességes újságírásra és az egyenlő mércére törekvést jelenti” – jelentette ki a vezérigazgató, hozzátéve, hogy ezért is működnek a CNN hivatalos magyarországi partnereként.

„Nem könnyű ma független, objektív szerkesztőséget találni Magyarországon, és természetesnek tartom azt is, hogy a szerkesztőnek is van kialakult értékalapú elkötelezettsége, de szándékunkat a korrekt tájékoztatásra megkérdőjelezni egyre nehezebb.

Szerkesztőségünk nincs hadi állapotban. Ezért minden oldalt ugyanúgy meghívunk műsorainkba, ők hol elfogadják meghívásunkat, hol nem. Ez már nem rajtunk múlik.

Sosem hazudtuk magunkról, hogy a sajtószabadság utolsó bástyája vagyunk, vagy azt, hogy nincs másik, viszont az, hogy az elmúlt években nem csökkent a követőink tábora, hanem nőtt, azt igazolja, hogy nem okoztunk komoly csalódást azoknak, akik eddig bíztak tisztességes munkánkban.

Az ATV munkatársai sohasem választották a csicskasorsot. Nem leszünk se a hatalom, se az ellenzék csicskái. Egyik politikai oldalhoz sem tartozunk, hanem a saját utunkat járjuk, és amit teszünk, azt saját akaratunkból tesszük jól vagy rosszul. Erre bíztatok minden újságírót, köztük a kritikusainkat is!” – zárta gondolatait Németh S. Szilárd.

A Winkler Róbert vlogjában az Index kapcsán elhangzottak kapcsán ITT található a korábbi írásunk, ahol megtalálható Winkler videója is.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!