g7.hu gazdasági hírmagazin

Új főszerkesztő a G7.hu szerkesztőségének élén

Kasnyik Márton, az alapító-főszerkesztő utódját házon belülről találták meg a hírmagazinhoz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Váczi István újságíró, a G7.hu eddigi felelős szerkesztője vette át a gazdasági online hírmagazin 8 fős szerkesztőségének vezetését Kasnyik Mártontól, a lap eddigi főszerkesztőjétől – értesült a Media1. Úgy tudjuk, a főszerkesztőcseréről szerdán tesznek majd közzé bejelentést az oldalon, de a változás nem sokkal ezelőtt már meg is jelent a g7.hu impresszumában.

Mint megtudtuk, Kasnyik Márton, aki a kezdetektől, alapítóként irányította a G7.hu szerkesztőségét főszerkesztőként, ezután is a lap munkatársa marad, de immáron újságíróként.

Kasnyik Márton, a G7 leköszönő alapító-Kasnyik Márton, a G7 leköszönő alapító-főszerkesztője, a lap újságírója
Kasnyik Márton, a G7 leköszönő alapító-főszerkesztője, a lap újságírója

Cikkünk megjelenése után a G7.hu-n is bejelentették a vezetőváltást.

„Amikor egy közleményben arról beszélnek, hogy valaki családi okok miatt távozik valahonnan, akkor mindenki rögtön arra gondol, hogy ez kamu. Ebben az esetben viszont tényleg erről van szó, a főszerkesztés normális esetben egy 0-24-es, 365 napos munka, és ez éppen annyi idő, amennyit a kisfiammal szeretnék tölteni”

– fogalmazott Kasnyik Márton a cikkben.

Kasnyik Márton 2017 őszén lett az akkor elinduló G7 portál főszerkesztője, melyet tehát közel három éven át irányított. A főszerkesztői pozícióról leköszönő újságíró 2009 és 2013 között a Napi Gazdaság szerkesztője, majd 2013 és 2014 között az Index újságírója, 2014-től 2017 augusztusának végéig a 444 újságírója volt.

A G7-nél a főszerkesztői feladatokat átvevő Váczi István diplomáját a Budapesti Kommunikációs Főiskolán (a mai Budapesti Metropolitan Egyetem jogelődjénél) szerezte. Karrierjét az InfoRádiónál kezdte, ahol internetes hírszerkesztő volt, majd külsősként elkezdett dolgozni az akkoriban még mértéktartó, kormánytól független Figyelő című hetilapnak. 2011-től 2017 március végéig a lap Cégvilág rovatának vezetőjeként és újságírójaként dolgozott, ahol 2012-ben munkássága alapján Junior Prima díjat kapott.

Váczi István, a G7.hu új főszerkesztője
Váczi István, a G7.hu új főszerkesztője

Miután a Figyelő 2016-ban Schmidt Mária kormánybiztoshoz, a Terror Háza főigazgatójához került és megkezdődött a Figyelő áthangolása (a lap később a KESMA-hoz került), Váczi István nem sokkal később az akkoriban Nyerges Zsolthoz és a Simicska Lajoshoz kötődő, 2018-ban bezárt Heti Válasz Üzlet rovatát vezette, majd innen vezetett az útja a G7.hu szerkesztőségéhez.

A G7.hu-t a Figyelő és a Világgazdaság kormánypárti kézre kerülését követően indították el, de a koncepció már évekkel korábban, az Index gazdaság rovatában az akkori újságírói közösségben megszületett, csak akkor ehhez még nem találtak befektetőt.

A g7.hu nyitóoldala
A g7.hu nyitóoldala

A G7 tulajdonosa az Opten céginformációs rendszer szerint fele részben Varga Zoltán üzletember (a 24.hu-t is működtető Central Médiacsoport tulajdonosa), fele részben pedig a corvinusos oktató, dr. Reszegi László érdekeltségében lévő önálló nonprofit részvénytársaság, melyet Szentkirályi Balázs vezet.

Az oldalt működtető cégbe történő befektetéskor a mostanában a kormánysajtó revolvertüzében lévő Varga Zoltán 2017-ben azt mondta, az elképzelés azért tetszett meg neki, mert a Figyelővel és a Világgazdasággal történteket követően úgy érezte, hogy a gazdasági döntéshozóknak nagy igénye lett egy új hiteles oldalra. Azt is mondta, hogy a szélesebb célközönség számára érthetőbbé szeretnék tenni a gazdasági eseményeket.

A napokban számoltunk be arról, hogy a G7.hu-t működtető nonprofit részvénytársaság egyelőre (a 444.hu-t működtető Magyar Jeti Zrt.-hez hasonlóan) nem tudott nyereségessé válni, és a 2019-es pénzügyi évre is 40 millió forint körüli vesztesége lett. Ezért is indítottak el a napokban olvasói támogatási programot abban a reményben, hogy le tudják szorítani a veszteségeiket és a gazdasági hírmagazin fenntartható pénzügy pályájára tud állni.

A G7 a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) / Gemius mérése alapján 2020 júniusában 537.613 egyedi látogatót (RU) ért el, és mintegy 1,5 millió oldalletöltésük volt (multiplatform, teljes forgalom), vagyis nagyjából ugyanabba a ligába tartozik, ahová Media1 is, mely a DKT/Gemius mérése alapján 635.016 egyedi látogatót (RU) ért el, és 1,1 millió oldalletöltéssel rendelkezett júniusban.

A G7 stábja jelenleg, a változásokat követően:

Váczi István főszerkesztő

Kasnyik Márton újságíró

Fabók Bálint újságíró

Hajdu Miklós újságíró

Jandó Zoltán újságíró

Stubnya Bence újságíró

Torontáli Zoltán újságíró

Szentkirályi Balázs vezérigazgató

Bucsky Péter

Bucsky Péter külsős újságíró

További hírek találhatók a Media1-en! Érdemes feliratkozni a Media1 napi hírlevelére és Facebook-oldalára, valamint RSS-csatornájára. A Media1 működéséhez itt járulhat hozzá.

Szóljon hozzá!