Abaházi Csaba, még a Sláger FM munkatársaként

Visszatér Abaházi Csaba az éterbe

A Sláger FM káromkodásért elbocsátott műsorvezetője Bochkor Gáborhoz hasonlóan ugyancsak a kormányközeli Retro Rádiónál kap műsort hamarosan.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Abaházi Csaba öt hónappal a kirúgása után folytatja a rádiózást, méghozzá a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA-hoz) tartozó Retro Rádiónál – írta meg a Blikk. Az 50 éves rádióst azután bocsátotta el azonnali hatállyal a Sláger FM márciusban, hogy élő adásban, de állítása szerint egy műszaki hiba következtében, véletlenül káromkodott a Sláger FM-en. Némi szájkarate is kialakult közte és Radu Morar, a Sláger FM-et működtető Tematic Media Group tulajdonosa között, aki a Media1-nek akkor azt mondta, a rádiós nem először vétett az ellen az alapvető szabály ellen, hogy rádióstúdióban nem szabad káromkodni, mivel a Médiatanács egy-egy adásba kerülő káromkodást pénzbírsággal szankcionálhat, és ami ennél is súlyosabb következmény lehet, ha a médiaszolgáltatási jogosultság lejáratakor akár a rádió engedélyének meghosszabbítása is veszélybe kerül.

„Mintha csak szabotálná a rádió működését!” – jelentette ki az igazgató a Media1-nek. Abaházi azonban azt mondta erre, nem igaz, hogy már többször is figyelmeztették ilyenért.

A médiahatóságnál is megszólaltak akkor: azt mondták, nem egy-egy konkrét káromkodás miatt szankcionál, hanem ha a műsor korhatári besorolása nem illeszkedik a műsor tartalmához.

A Blikk szerint mindenesetre Abaházi új műsora már a jövő héten indul, és hétfőtől csütörtökig, este nyolc és 10 óra között jelentkezik. A rádiós ismert emberekkel, sztárokkal, régi és új barátokkal vitatja majd meg „az élet nagy dolgait” élőben, a stúdióban, a beszélgetésekbe bekapcsolódhatnak a hallgatók is.

A Retro Rádió egyébként az elmúlt időszakban két másik rádióst is felvett, szeptembertől Bochkor Gábor és Lovász László köszönti majd a reggeli sáv hallgatóit.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Abaházi Csaba, még a Sláger FM munkatársaként. Fotó: Sláger FM / Media1-archív
Szóljon hozzá!