fbpx
Abaházi Csaba, még a Sláger FM munkatársaként

Visszatér Abaházi Csaba az éterbe

A Sláger FM káromkodásért elbocsátott műsorvezetője Bochkor Gáborhoz hasonlóan ugyancsak a kormányközeli Retro Rádiónál kap műsort hamarosan.

Abaházi Csaba öt hónappal a kirúgása után folytatja a rádiózást, méghozzá a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA-hoz) tartozó Retro Rádiónál – írta meg a Blikk. Az 50 éves rádióst azután bocsátotta el azonnali hatállyal a Sláger FM márciusban, hogy élő adásban, de állítása szerint egy műszaki hiba következtében, véletlenül káromkodott a Sláger FM-en. Némi szájkarate is kialakult közte és Radu Morar, a Sláger FM-et működtető Tematic Media Group tulajdonosa között, aki a Media1-nek akkor azt mondta, a rádiós nem először vétett az ellen az alapvető szabály ellen, hogy rádióstúdióban nem szabad káromkodni, mivel a Médiatanács egy-egy adásba kerülő káromkodást pénzbírsággal szankcionálhat, és ami ennél is súlyosabb következmény lehet, ha a médiaszolgáltatási jogosultság lejáratakor akár a rádió engedélyének meghosszabbítása is veszélybe kerül.

„Mintha csak szabotálná a rádió működését!” – jelentette ki az igazgató a Media1-nek. Abaházi azonban azt mondta erre, nem igaz, hogy már többször is figyelmeztették ilyenért.

A médiahatóságnál is megszólaltak akkor: azt mondták, nem egy-egy konkrét káromkodás miatt szankcionál, hanem ha a műsor korhatári besorolása nem illeszkedik a műsor tartalmához.

A Blikk szerint mindenesetre Abaházi új műsora már a jövő héten indul, és hétfőtől csütörtökig, este nyolc és 10 óra között jelentkezik. A rádiós ismert emberekkel, sztárokkal, régi és új barátokkal vitatja majd meg „az élet nagy dolgait” élőben, a stúdióban, a beszélgetésekbe bekapcsolódhatnak a hallgatók is.

A Retro Rádió egyébként az elmúlt időszakban két másik rádióst is felvett, szeptembertől Bochkor Gábor és Lovász László köszönti majd a reggeli sáv hallgatóit.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Abaházi Csaba, még a Sláger FM munkatársaként. Fotó: Sláger FM / Media1-archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások