fbpx
Tevan Imre, az Index.hu leendő főszerkesztő-helyettese

Elszabadult a „pokol” az Index.hu leendő főszerkesztő-helyettesének Facebook-oldalán

Árulózva, az 1957. május elsejei felvonulásról szóló régi cikkel, Schmidt Mária kormánybiztos, a Terror Háza főigazgatójának fotójával reagált a Facebook népének egy része arra, hogy Tevan Imrét, az Index és az Origo egykori munkatársát nevezték ki az Index.hu egyik főszerkesztő-helyettesévé. Mások gratulálnak, sok sikert kívánnak neki. (Update: Tevan Imre kevesebb mint 24 órával később meggondolta magát és úgy döntött, máris felmond.)

Ma derült ki, hogy Tevan Imre lesz az Index.hu egyik főszerkesztő-helyettese. Tevan Imre korábban 6 évet már eltöltött a lapnál, ahol legutóbbi pozíciójában főszerkesztő-helyettes volt, majd az Origónál volt főszerkesztő-helyettes, épp akkoriban, amikor Vaszily Miklós, az Origo Media Zrt. elbocsátotta Sáling Gergőt, az Origo egykori főszerkesztőjét és kezdetét vette az egykoron mértéktartó Origo áthangolása azzá a sajtótermékké, ami manapság a legtöbb sajtópert veszti Magyarországon.

Tevan a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elvállalta a feladatot, miután garanciákat kapott az Index.hu Zrt. vezetésétől, Szombathy Pál vezérigazgatótól és Bodolai László elnöktől, hogy szabadon dolgozhat az Indexnél, és ha Tevan veszélyben érzi a lap függetlenségét, azt akár kommunikálhatja is, erre nem vonatkozik ugyanis a titoktartási kötelezettség.

Tevan Imre facebookos bejelentése alatt azonban csak úgy záporoznak az őt bíráló, támadó, alázó bejegyzések. Úgy tűnik, Tevan Imre bejelentése nem hogy megnyugtatta, hanem inkább felbőszítette az Index kedvelőit.

Csak néhány példa a hozzászólásokból:

 • A felmondott gerinces Indexesek után itt az első gerinctelen aki elvállalja és részt vesz az Index lassú halálában.
 • Dehogy vagy áruló, Imre, ugyanis egyáltalán nem számítasz annyira. Nincs kit és mit elárulnod, te a Zs-kategória vagy, nem egy Brutus. Te az Origóhoz is akkor mentél, amikor a tisztességesek és a minimális szakmai hozzáértéssel rendelkezők felmondtak, te a Vs.hu-hoz is akkor csoszogtál be mezitláb, amikor az okosabbak leléptek, mert rájöttek, hogy pénzmosoda és a projektnek annyi. És lett volna rá nem kis összegem, tétre, befutóra, hogy most te jelentkezel elsőnek az Indexhez is. Nem baj, elleszel ott addig, amíg ezt is bezárják. Mindig lesz munkád. Csókoltatlak.
 • Ha volt még hezitáló régi ember az Indexben, hogy menjen, most már biztos a dolgában, hogy jól döntött. Azért elmondhatjuk, hogy a karriered jelentős részét olyan helyeken töltöd, ahol a kollégák jelentős része felállt elvi okokból, de te megláttad az ő tévedésüket, és csináltad tovább. Lassan kiderül, hogy a teljes magyar sajtó tévedésben van, forgalommal szemben halad az autópályán, csak te látod a helyes irányt.
 • Imre, nem az a kérdés, vagy nem az a legfontosabb kérdés jelen esetben, hogy a majdani cikkek jók lesznek-e vagy sem. Hanem az, hogy jelen körülmények között mit árul el egy emberről, a tisztességéről az, ha igent mond egy ilyen felkérésre.
 • Ha van vmi, ami krvara hianyzik ebben az orszagban, az a gerinc
 • Ahol szar van, ott legyek is lesznek mindig…
 • Legalább magyarázkodni ne próbálna. Kínos.
 • Én nem gondolom azt, hogy áruló. Az Origotól jön és az Origo nem egy újság, hanem egy kormánypárti média termék, akik ott dolgoznak azok nem újságírók, hanem PR és marketing szakemberek. Az Origo-ban ugyanaz a vaszaly miklós tartotta az állomány ülést Sáling Gergő kirúgása után, aki most a háttérből az Indexet irányítja.
 • Az, hogy elvállalja az Index főszerkesztő-helyettesi posztját pont azt jelenti, hogy adaptálni akarja az Origo-nál bevált, a kormányt reklámozó tevékenységet. Ettől még nem lesz valaki áruló, csak jól fizetett PR menedzser. De nem újságíró!!!!!
 • féreg vagy cimbora, a megalkuvó magyar szar archetipusa. elnyered méltó büntetésed, mindenki egy mocsok embernek fog tartani. legalább kaptál érte pár milliót, hogy szarrá vált a neved fosposolya? vagy te meggyőződésből vagy áruló? most megjelentetheted a butaságaidat közpénzből, mert eddig nem adtak teret a világmegváltó baromságaidnak a gonosz indexesek? súlytalan szar vagy ember, csak mások eltiprásával juthatsz előre. ez vagy tevan.
 • az első emberarcú fideszes újság lesz az index. tevan imre régi szereplő a jellemtelen “újságírásban” ragyogóan helyt fog állni a dagadék érdekeinek megfelelően, hisz pártatlan. mondjuk ha tehetségesebb lenne akkor nem kéne orbán faszát szopni az exindex főszerkesztő poziáért. de ez van. ez a tevan imre egy hullarabló szar.
 • Ha igazad is van, a kilépő kollégáid/barátaid pozícióját rontod és a saját értéked amortizálod szerintem.

Van, aki Schmidt Mária kormánybiztos, a Terror Háza főigazgatóját tette oda hozzászólásként, ezzel nyilvánvalóan kormánybérencezve az újságírót.

Vannak persze optimistább, pozitívabb hozzászólások is. Sokan gratulálnak Tevánnak, valaki pedig például ezt írja:

 • Imi, nem tartlak árulónak. Csináljátok objektív, kritikus, elfogulatlan, èrthető lapot. Szurkolók! Majd ha a lap tartalma miatt megváltozik a vèlemènyem (remèlem, nem fog), akkor megírom.

Más pedig ezt:

 • Remélem, jó csapatod lesz, és nem csapódik fel rátok túl sok szar.

Vannak, akik középutas véleményt fogalmaztak meg. Tóthmátyás Tibor, a T-Online Magyarország Zrt. (a mai Magyar Telekom jogelődjének) volt portáligazgatója ezt írta:

 • Nagyra becsülöm, hogy ezt így kitetted ide, hogy az rúgjon Beléd, aki akar. Én nem szeretnék rugdosódni, csak megjegyzem, hogy nagy utat tett meg az az index mindentől való függetlenségére módfelett büszke főszerkesztő-helyettes, aki engem 20+ év ismeretség dacára Tóth úrnak szólított, csupán azért, mert a T-Online portáligazgatóként arra kértem (szépen), hogy egy szerencsétlen technikai malőr miatt ne támadja már az index az iwiw-et.
  De meg is értelek: biztos nem ez a munkaszerződés volt az életed legkönnyebb döntése, értem az érveidet, ahogy magadat meggyőzted, hogy igen, lehet ezt emelt fővel, és gondolom, vonzó a csomag: a lehetőség, hogy többet számíts és nyilván az életszínvonaladon is dob egy kicsit, bár ehhez közöm nincs.
  Mégis: egy ilyen helyzetben képtelen vagyok Neked szurkolni, azt szeretném, ha lenne egy index-utód, amit az olvasói (pl. én) ténylegesen eltartanak és szerintem ezt meg Te fogod megérteni. Még az se lepne meg, ha igazából Te is azt szeretnéd.

A hozzászólások itt találhatók.

Az Index eddigi főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot a múlt héten bocsátották el. Ezt követően a nagyjából 90 fős Index stábja szinte teljes egészében felállt, a szerkesztőségi titkártól a főszerkesztő-helyettesekig gyakorlatilag mindenki.

Az Index körüli történésekről itt lehet olvasni.

Frissítés 2020.07.31. 07:17

Tevan Imre nem sokkal ezelőtt, időközben bejelentette, hogy visszalép, vagyis kevesebb mint 24 órával kinevezése után máris lemondott új pozíciójáról.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Tevan Imre, az Index.hu leendő főszerkesztője. Fotó: cink.hu / archív
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások