fbpx
Tényi István, még a Fidesz-tagjaként a HírTV-ben korábban

Tényi István feljelentést tett az Index.hu kapcsán

Magyarország legismertebb feljelentője azért fordult ügyészséghez, mivel úgy véli, hogy ha igaz Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnökének az elmúlt napokban Dull Szabolcsról hangoztatott állítása, hogy a menesztett főszerkesztő-igazgatósági tagnak köze lehet a médiavállalat igazgatósági ülésén elhangzottak kiszivárogtatásához, akkor ez bűncselekmény gyanúját is felvetheti. Dull Szabolcs ugyanakkor azt mondja, nem igaz, hogy köze van a szivárgáshoz.

Tényi IstvánFacebook-oldalán, a kormánypárti Magyar Nemzet erről szóló írásának nyilvános megosztásával és pár sor idézésével tette nyilvánvalóvá néhány órával ezelőtt, hogy feljelentést tett az Index ügyében. Tényi István úgy véli, ha igaz, hogy üzleti titkok kerültek ki az Index.hu Zrt. igazgatóságáról, akkor ez büntetőjogi aggályokat is felvet.

Tényi üzleti titok megsértése bűntett gyanúja miatt tett feljelentést Budapest IX. kerületének ügyészségén. Az ismert közéleti szereplő, a Fidesz egykori tagja (aki ugyanakkor mostanra ezt a kötődését a párttal megszakította, és korábban többször is tett feljelentést a Fideszt is nagyon kínosan érintő ügyekben) a feljelentését a médiában napvilágot látott információkra alapozta.

A  Magyar Nemzet felidézte: a Media1.hu-n is bemutatott, hétvégén nyilvánosságra került internetes bejegyzés szerint Bodolai László ügyvéd, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke súlyos állításokat fogalmazott meg Dull Szabolcsról, az elbocsátott főszerkesztőről.

Belső információk mentek ki a konkurenciához

Bodolai egyebek mellett azt írta, hogy Dull Szabolcsot külföldön, Németországban rendőrök vitték volna el belső, szenzitív információk versenytárshoz való szivárogtatásáért. (Az idézett bejegyzésben Bodolai emellett azt is állította, hogy információi vannak arról, hogy a korábbi főszerkesztő és igazgatósági tag politikusokkal egyezkedett az elmúlt hetekben. Az Origo állítólagos híváslistákra hivatkozva pedig már azt is állítja, hogy Dull az elmúlt időszakban rendszeresen hívta a Gyurcsány-családhoz köthető Altus egyik telefonszámát, amelyen Dobrev Klárával egyeztetett. Azonban Dull erről azt mondta, politikai riporterként sokakkal tartott kapcsolatot, baloldali és jobboldali politikusokkal egyaránt.)

Az ügyészségnek címzett beadványában Tényi István kifejtette: bizonyítottság esetén az ügyben felmerülhet az üzleti titok megsértése bűntett gyanúja, egyúttal indítványozta, hogy az ügyben a tényállás tisztázása érdekében az ügyészség rendeljen el feljelentéskiegészítést, és szükség esetén rendeljék el a nyomozás megindítását.

Bodolai azt mondta a Media1-nek, nem akar feljelentést tenni

Az üzleti titkok kérdése a Media1 tegnapi különkiadásában is felmerült. Bodolai László műsorunkban azt mondta, hogy egészen biztos benne, hogy Dull Szabolcson keresztül, vagy az ő közvetítésével szivárogtak ki az információk az Index állítólagos feldarabolásáról hírt adó 24.hu munkatársához, de bárhogyan is történt, mivel a titokgazda Dull volt, így akkor is ő felelt volna ezek megtartásáért. Bodolai azt is újra aláhúzta, hogy Dullnak tudnia kellett arról, hogy egy meg nem valósuló elutasított koncepcióról van szó, ezért csak kárt okoz vele, ha azt nyilvánosságra hozza, és saját magát is bajba sodorhatja vele.

Ugyanakkor az Index.hu Zrt. elnöke a Media1 műsorának azon kérdésére, hogy ha komolyan gondolta az állítást, hogy Dull törvénysértést követett el, miért nem fordult rendőrséghez az elmúlt egy hónapban, Bodolai azt mondta, ő most azon fáradozott inkább, hogy megoldja az Index.hu (Bodolai szerint Dull által okozott) súlyos válságát, és ugyan elmondta neki, hogy ez óriási felelőtlenség volt a részéről, de nem akarta, hogy a történtek miatt baja essék.

Dull azt mondja, nem ő a szivárogtató

Dull Szabolcs a minap az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, Rónai Egon műsorvezető ezzel kapcsolatos kérdésére egy vele készült interjúban azt mondta, nem ő volt-e szivárogtató, maga sem tudja, hogyan kerültek ki az információk az Index.hu Zrt.-tól.

Dull Szabolcs úgy véli, ő nem a hóhérja az Indexnek, hanem valójában az áldozat, mert valaki darabjaira akarta szaggatni az Index szerkesztőségét.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Tényi István, még a Fidesz-tagjaként nyilatkozva a HírTV-ben korábban
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások