fbpx
Kárász Róbert

Megszüntették a Kárász Róbert alapítványánál folyó rendőrségi nyomozást is

Az ATV műsorvezetőjéhez köthető alapítványánál rövid idővel a nyomozás megindítása után le is zárták a vizsgálatot.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Kárász Róbert ügyvédje, Papp Gábor arról értesítette a hvg.hu-t, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában berekesztette a nyomozást az ATV-s műsorvezető nevéhez fűződő Ezer Lámpás Éjszakája az Eltűnt Gyerekek Felkutatásáért (ELÉ) nevű alapítvány ellen.

Ahogyan arról a Media1 is beszámolt, valamivel több mint egy hónapja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal már egyszer lezárta a Kárász Róbert nevéhez köthető alapítványnál költségvetési csalás gyanúja miatt zajló eljárást, mondván, hogy az alapítványt támogató Magyar Nemzeti Bank nem az államháztartás része, vagyis költségvetési csalásról nem lehet szó. Az ügyet azonban az adóhatóság átküldte a rendőrségre, mivel úgy vélték, a rendőrség kompetenciája annak vizsgálata, hogy felmerül-e a hűtlen kezelés illetve sikkasztás gyanúja.

A BRFK még június 8-án döntött úgy, hogy nem állapítható meg bűncselekmény.

Korábban a 24.hu több cikket is írt arról, hogy jelentős összegben érkezett közpénz a Magyar Nemzeti Banktól a Kárász Róbert nevével fémjelzett alapítványhoz. Később ebből a pénzből Kárász Róbert GAP Media Kft. nevű cége is profitált, mivel az alapítvány a műsorvezető vállalkozásától is vásárolt eszközöket az Elé TV számára.

Egyébként 24.hu-n megjelent cikkek nyomán, Tényi István magánszemély, híres feljelentő tett feljelentést Kárász alapítványa ellen.

Papp Gábor ügyvéd azt mondta a hvg.hu-nak, hogy „alaptalan rágalmazás” történt, éppen ezért megteszik a megfelelő jogi lépéseket. Korábban Kárász Róbert is megszólalt, jogi lépéseket helyezett kilátásba a 24.hu és újságírója ellen. Kárász állította, hogy a 24.h újságírója rászállt, de ő ezt a Media1-nek nyilatkozva visszautasította.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője, az ATV Híradónak nyilatkozik. Fotó: YouTube.
Szóljon hozzá!