fbpx
Bayer Zsolt, a HírTV műsorvezetője, a Bádog blog bloggere

A „kib+szott négerező” Bayer Zsolt „elbocsátását” követeli a DK

Az ellenzéki párt felháborítónak tartja, hogy a Fidesz-közeli médiamunkás mit írt nyilvánosan George Floyd temetésének napján, és hogy a kormánypárt még mindig nem szakított vele.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti delegációvezetője közleményben követeli, hogy „bocsássák el” végre Bayer Zsoltot a Fideszből. A közlemény szerint a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének birtokosa az Egyesült Államokban történt rasszista gyilkosság kapcsán is képes gyalázkodni.

A DK azt a szöveget sérelmezi, ami Bayer Zsolt Bádog blogjában jelent meg nyilvánosan, épp aznap, amikor az Egyesült Államokban meggyilkolt George Floyd temetése volt.

„Ez lenne a jövő? Kibaszott négerek mocskos bakancsát kell csókolgatni, és önfeledten mosolyogni hozzá? Örülni? Mert másképp kinyírnak vagy összevernek? Akkor inkább irány Szibéria! Istenem… hát mivé lett ez a világ…” – tette fel a kérést Bayer Zsolt az oldalon.

A DK szerint „Orbán miniszterelnök barátja több tízmillió amerikait, és a fajgyűlöletet megvető emberek milliárdos sokaságát sértette meg visszataszító rasszista kijelentésével.”
A DK úgy fogalmaz, hogy „millió ok lett volna már Bayer Zsolt kirúgására a Fideszből, és ezt vélhetően azért nem tette meg eddig a párt, mert minden elmondott szava és leírt mondata az Orbán-kormány hivatalos politikája”, ennek ellenére felszólítják a Fideszt, hogy

„távolítsák el a pártból ezt az alakot. Ha nem is igaz, hogy a Fidesz tiszteli az emberi jogokat, Bayer kirúgásával legalább hazudják azt. ”

Bayer Zsolt négerezős blogbejegyzését egyébként mostanra már több mint 2100-an kedvelték a Facebookon.

Ahogyan arról eredetileg a 444 beszámolt, Bayer egy olyan videó megosztásához írta a DK szerint rasszista szöveget a blogjában, melyet tíz hónappal a mostani zavargások előtt, a Black Hebrew Israelites nevű, fekete felsőbbrendűséget hirdető, homofób és antiszemita gyűlöletcsoportnak minősített szervezet publikált videót. Ez a szervezet egyébként nem arról volt híres, hogy befolyása lenne az amerikai törvényhozásban, hanem leginkább arról, hogy utcasarkokon prédikálnak, és ha túl hangosak, rájuk hívják a rendőrséget.

Néhány napja ugyanebben a Bádog blogban helyezte kilátásba Bayer Zsolt Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar zenészének agyonverését is. Az ügy miatt Czutor rendőrségi feljelentést tett, mivel a megjelenés óta folyamatosan őt és családját fenyegetések érik.

Bayer Zsoltot egyébként épp a minap mentette fel a bíróság első fokon (nem jogerősen), amiért „szerencsétlen rohadt prolinak” és „kretén barom állatnak”  nevezte Nagy Blanka ellenzéki diáklányt. A bíróság szerint ez belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Nagy Blanka fellebbezett a jelenleg a kesmás HírTV-nél dolgozó műsorvezető ellen.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Bayer Zsolt, a HírTV műsorvezetője, a Bádog blog bloggere
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások