Észak-Magyarország

Váratlanul leváltotta az Észak-Magyarország főszerkesztőjét a fideszes médiaholding

Uri Mariann a 2000-es évek eleje óta dolgozott a Mediaworks által bekebelezett Inform Mediánál. Amikor ma a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója közölte vele, hogy leváltják, már meg is érkezett az utódja az Észak szerkesztőségébe.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A mai napon ellátogatott Miskolcra Pauska Zsolt, a fideszes médiaholding, a Közép-európai Sajtó- és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója, aki a Media1 információi szerint közölte Uri Mariannal, a sokak által csak ÉSZAK néven emlegetett, de hivatalosan Észak-Magyarország nevet viselő megyei lap főszerkesztőjével, hogy nem tartanak többé igényt a munkájára.

Uri Mariann, az Észak-Magyarország című lap leváltott főszerkesztője
Uri Mariann, az Észak-Magyarország című lap leváltott főszerkesztője. Fotó: Facebook

Perceken belül azután megérkezett Uri Mariann utódja, Csákó Attila is, aki ezentúl irányítja az Északot.

Csákó Attila mostanáig a szintén a Mediaworkshöz tartozó Világgazdaság című lapnál volt lapszerkesztő, de az új főszerkesztő a Karc FM munkatársaként is ismert. A Karc FM honlapján közzétett hitvallása szerint

nem hisz a független újságírásban, csak a tisztességesben.

Csákó Attila, az Észak új főszerkesztőjének a Karc FM weboldalán közzétett hitvallása
Csákó Attila, az Észak új főszerkesztőjének a Karc FM weboldalán közzétett hitvallása

Úgy tudjuk, Uri Mariann munkatársait sokkolta az események gyorsasága és a főszerkesztő leváltása.

Információink szerint Uri Mariann a 2000-es évek eleje óta volt a Mediaworks által néhány éve bekebelezett Inform Mediánál. Dolgozott a Kelet-Magyarországnál, majd körülbelül másfél évtizede lett az Észak munkatársa. A szakember 2018 februárjában azután kapott megbízást a főszerkesztői feladatokra, hogy elődje, Balázsi Tibor – aki az akkori miskolci polgármester, Kriza Ákosnak volt a tanácsadója – szűk egy hónappal 2018 januári kinevezése után távozott, és ezzel az Észak-Magyarországot legrövidebb ideig irányító főszerkesztőként került be a megyei újság történetébe.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!