Észak-Magyarország

Váratlanul leváltotta az Észak-Magyarország főszerkesztőjét a fideszes médiaholding

Uri Mariann a 2000-es évek eleje óta dolgozott a Mediaworks által bekebelezett Inform Mediánál. Amikor ma a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója közölte vele, hogy leváltják, már meg is érkezett az utódja az Észak szerkesztőségébe.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A mai napon ellátogatott Miskolcra Pauska Zsolt, a fideszes médiaholding, a Közép-európai Sajtó- és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója, aki a Media1 információi szerint közölte Uri Mariannal, a sokak által csak ÉSZAK néven emlegetett, de hivatalosan Észak-Magyarország nevet viselő megyei lap főszerkesztőjével, hogy nem tartanak többé igényt a munkájára.

Uri Mariann, az Észak-Magyarország című lap leváltott főszerkesztője
Uri Mariann, az Észak-Magyarország című lap leváltott főszerkesztője. Fotó: Facebook

Perceken belül azután megérkezett Uri Mariann utódja, Csákó Attila is, aki ezentúl irányítja az Északot.

Csákó Attila mostanáig a szintén a Mediaworkshöz tartozó Világgazdaság című lapnál volt lapszerkesztő, de az új főszerkesztő a Karc FM munkatársaként is ismert. A Karc FM honlapján közzétett hitvallása szerint

nem hisz a független újságírásban, csak a tisztességesben.

Csákó Attila, az Észak új főszerkesztőjének a Karc FM weboldalán közzétett hitvallása
Csákó Attila, az Észak új főszerkesztőjének a Karc FM weboldalán közzétett hitvallása

Úgy tudjuk, Uri Mariann munkatársait sokkolta az események gyorsasága és a főszerkesztő leváltása.

Információink szerint Uri Mariann a 2000-es évek eleje óta volt a Mediaworks által néhány éve bekebelezett Inform Mediánál. Dolgozott a Kelet-Magyarországnál, majd körülbelül másfél évtizede lett az Észak munkatársa. A szakember 2018 februárjában azután kapott megbízást a főszerkesztői feladatokra, hogy elődje, Balázsi Tibor – aki az akkori miskolci polgármester, Kriza Ákosnak volt a tanácsadója – szűk egy hónappal 2018 januári kinevezése után távozott, és ezzel az Észak-Magyarországot legrövidebb ideig irányító főszerkesztőként került be a megyei újság történetébe.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!