fbpx
kamera

Podcast: Mit ismerhet meg a Magyar Állam az internetes és a telekommunikációs forgalmunkból?

Podcastunkról már visszahallgatható, mit nyilatkozott a nemrég megváltoztatott nemzetbiztonsági törvényről Krasznay Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Kutatóintézetének vezetője és Remport Ádám, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) magánszféra védelmével foglalkozó jogásza a Media1 műsorában.

Ahogy arról a Media1.hu is beszámolt, az Országgyűlés nemrég elfogadta a nemzetbiztonsági törvény a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által kezdeményezett változtatását, mely a sajtóban megjelentek szerint megkönnyíti a szakszolgálatok számára a telefon- és internetszolgáltatók forgalmának megfigyelését, illetve lehetővé teszi internetes szolgáltatások akár 180 napra történő elérhetetlenné tételét. A kormány szerint a nemzetbiztonság védelme a cél ezzel, azonban sokan fogalmazták meg aggodalmaikat is ezzel kapcsolatban, mivel a magánszférát látják veszélyben emiatt. Kritikát fogalmazott meg Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökén és az ellenzéken kívül több civil szervezet, köztük a TASZ is.

A Media1 május 25-i adásában mintegy 50 percen át beszélgettünk „karanténvonalon” jelentkező szakértő vendégeinkkel a témáról, vagyis arról, van-e mitől tartani, például fel lehet-e így térképezni az oknyomozó újságírók informátorhálózatát, de néhány más kapcsolódó téma is előkerült a titkosszolgálatok működése, illetve a magánszféra védelme és a kiberbiztonság kapcsán.

  • Krasznay Csabát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Kutatóintézetének vezetőjét és
  • Remport Ádámot, a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) jogászát

kérdeztük a témáról.

A május 25-i műsor most visszahallgatható az alábbi lejátszó segítségével, illetve IDE kattintva akár le is tölthető.

Érdemes feliratkozni a Media1/Vipcast podcastra RSS-sel, vagy a Spotify-on vagy az Apple iTunes-on, vagy valamelyik ismertebb podcast programmal, például a Google Podcastsban.

Testvéroldalunk, a Vipcast podcast kínálatában 2009 óta, több mint tíz éve bővül a podcast tartalmak kínálata.

A Media1 hírportál legközelebb június 8-án 19 órakor jelentkezik friss műsorral a Budapest FM 87,6 MHz-en és streaminggel élőben a spiritfm.hu-n, majd az adás a megszokott módon a Media1 mellett a Vipcasten is elérhető lesz.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások