Alfahír

Máris távozik az Alfahír főszerkesztője

Eszes Ádám három hónapon át volt vezetője a Jobbik-közeli oldalnak. Az Azonnali szerint nem a jobbikos kilépési hullám áll a távozása hátterében.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Otthagyja a Jobbikhoz köthető Alfahír elnevezésű portált a jelenlegi főszerkesztő, Eszes Ádám – értesült az Ungár Péter LMP-s politikus érdekeltségébe tartozó Azonnali.

A portál információját Eszes Ádám is megerősítette, hozzátette, hogy más pozícióban sem marad az Alfahírnél.

Eszes Ádám, az Alfahír főszerkesztője
Eszes Ádám, az Alfahír főszerkesztője. Fotó: alfahir.hu

Hogy neve miért szerepel mégis az oldal impresszumában, arra az a magyarázat, hogy kitölti a főszerkesztő  a felmondási idejét. Távozásának okáról hiába kérdezték, de az Azonnali szerint nem az elmúlt napokban a Jobbiknál történt kilépési hullám áll a háttérben, hanem valamilyen szakmai konfliktus.

Az Azonnali.hu ezután arról ír, hogy a  főszerkesztő az Alfahír szerkesztősége* az elmúlt napokban számonkérte Ungár Pétert, hogy miért jelent meg egy Jobbikkal kritikus cikk az oldalán, és az mennyiben segíti elő az ellenzéki összefogást. A hírből ugyanakkor nem derül ki, hogy ennek az Azonnali.hu és az Alfahír közötti facebookos vitának van-e bármiféle köze Eszes Ádám távozásához.

Eszes Ádám kinevezéséről a Media1 is beszámolt február 21-én. Februári hírünk alapján 2019 óta dolgozott az Alfahírnél, de több mint egy évtizedes újságírói tapasztalattal rendelkezik. 2010-től az Est Média munkatársa, 2012-től a HírTV hírszerkesztője, majd a csatorna híradójának felelős szerkesztője volt egészen 2018 augusztusáig.

Frissítés 05.30.

* Hírünket pontosítottuk, mivel nem az Alfahír távozó főszerkesztője, hanem az Alfahír szerkesztősége kérdezte Ungár Pétert a Jobbikkal kapcsolatos kritikus cikk miatt.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!