fbpx
Alfahír

Máris távozik az Alfahír főszerkesztője

Eszes Ádám három hónapon át volt vezetője a Jobbik-közeli oldalnak. Az Azonnali szerint nem a jobbikos kilépési hullám áll a távozása hátterében.

Otthagyja a Jobbikhoz köthető Alfahír elnevezésű portált a jelenlegi főszerkesztő, Eszes Ádám – értesült az Ungár Péter LMP-s politikus érdekeltségébe tartozó Azonnali.

A portál információját Eszes Ádám is megerősítette, hozzátette, hogy más pozícióban sem marad az Alfahírnél.

Eszes Ádám, az Alfahír főszerkesztője
Eszes Ádám, az Alfahír főszerkesztője. Fotó: alfahir.hu

Hogy neve miért szerepel mégis az oldal impresszumában, arra az a magyarázat, hogy kitölti a főszerkesztő  a felmondási idejét. Távozásának okáról hiába kérdezték, de az Azonnali szerint nem az elmúlt napokban a Jobbiknál történt kilépési hullám áll a háttérben, hanem valamilyen szakmai konfliktus.

Az Azonnali.hu ezután arról ír, hogy a  főszerkesztő az Alfahír szerkesztősége* az elmúlt napokban számonkérte Ungár Pétert, hogy miért jelent meg egy Jobbikkal kritikus cikk az oldalán, és az mennyiben segíti elő az ellenzéki összefogást. A hírből ugyanakkor nem derül ki, hogy ennek az Azonnali.hu és az Alfahír közötti facebookos vitának van-e bármiféle köze Eszes Ádám távozásához.

Eszes Ádám kinevezéséről a Media1 is beszámolt február 21-én. Februári hírünk alapján 2019 óta dolgozott az Alfahírnél, de több mint egy évtizedes újságírói tapasztalattal rendelkezik. 2010-től az Est Média munkatársa, 2012-től a HírTV hírszerkesztője, majd a csatorna híradójának felelős szerkesztője volt egészen 2018 augusztusáig.

Frissítés 05.30.

* Hírünket pontosítottuk, mivel nem az Alfahír távozó főszerkesztője, hanem az Alfahír szerkesztősége kérdezte Ungár Pétert a Jobbikkal kapcsolatos kritikus cikk miatt.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások