fbpx
facebook

Eldőlt, mely magyar médiavállalatoknak ad segélyt a Facebook a koronavírus miatt

Csütörtökön kihirdették a Facebook Újságírói Program (FJP) és a Európa-szerte számtalan kiadóval együttműködő Európai Újságíró Központ (EJC) gyorssegélyezett médiumainak listáját. Magyarországról két rádió és két online termék kap gyorssegélyt az Európai Újságírás COVID-19 Támogatási Alapból.

Ahogyan arról korábban a Media1 beszámolt, pályázatot hirdetett az Európai Újságíró Központ (The European Journalism Centre / EJC) a Facebook anyagi támogatásával, hogy így segítsenek a koronavírus miatt bajba került médiumokon.

A ma közzétett lista alapján összesen 55 tartalomszolgáltató kap a segélyből, az Egyesült Királyságtól, Franciaországon át Ukrajnáig.

Az 55 európai tartalomszolgáltató közül 4 magyarországi médiavállalat jut pénzhez:

A Media1 úgy tudja, ennél egyébként jóval többen próbálkoztak Magyarországról támogatáshoz jutni a COVID-19 gazdasági hatásainak mérséklése érdekében. Számukra esetleg még az jelenthet reményt, hogy az EJC további körös pályázatokat is tervez a következőkben.

Hasonló pályázatot egyébként a Google is hirdetett, de ők még nem hirdették ki a végeredményt.

Az EJC pályázatának valamennyi győztesének listája ITT található.

A Facebook április 9-én jelentette be, hogy a Facebook Újságírói Program (FJP) és a Európa-szerte számtalan kiadóval együttműködő Európai Újságíró Központ (EJC) nevű nonprofit szervezettel közösen létrehozták az Európai Újságírás COVID-19 Támogatási Alapot, hogy segítsenek az európai újságíróknak a fontos történetek megírásában, amikor mindannyiunknak a legnagyobb szüksége van rájuk.

Az Európai Újságírói Központ igazgatója korábban azt nyilatkozta, a helyi hírszervezetek Európa-szerte a túlélésért küzdenek jelenleg.

További hírek találhatók a Media1.hu hírportálon. Ha szeretné támogatni újságírói munkánkat, a támogatási lehetőségekről ITT olvashat.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások