facebook

Eldőlt, mely magyar médiavállalatoknak ad segélyt a Facebook a koronavírus miatt

Csütörtökön kihirdették a Facebook Újságírói Program (FJP) és a Európa-szerte számtalan kiadóval együttműködő Európai Újságíró Központ (EJC) gyorssegélyezett médiumainak listáját. Magyarországról két rádió és két online termék kap gyorssegélyt az Európai Újságírás COVID-19 Támogatási Alapból.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ahogyan arról korábban a Media1 beszámolt, pályázatot hirdetett az Európai Újságíró Központ (The European Journalism Centre / EJC) a Facebook anyagi támogatásával, hogy így segítsenek a koronavírus miatt bajba került médiumokon.

A ma közzétett lista alapján összesen 55 tartalomszolgáltató kap a segélyből, az Egyesült Királyságtól, Franciaországon át Ukrajnáig.

Az 55 európai tartalomszolgáltató közül 4 magyarországi médiavállalat jut pénzhez:

A Media1 úgy tudja, ennél egyébként jóval többen próbálkoztak Magyarországról támogatáshoz jutni a COVID-19 gazdasági hatásainak mérséklése érdekében. Számukra esetleg még az jelenthet reményt, hogy az EJC további körös pályázatokat is tervez a következőkben.

Hasonló pályázatot egyébként a Google is hirdetett, de ők még nem hirdették ki a végeredményt.

Az EJC pályázatának valamennyi győztesének listája ITT található.

A Facebook április 9-én jelentette be, hogy a Facebook Újságírói Program (FJP) és a Európa-szerte számtalan kiadóval együttműködő Európai Újságíró Központ (EJC) nevű nonprofit szervezettel közösen létrehozták az Európai Újságírás COVID-19 Támogatási Alapot, hogy segítsenek az európai újságíróknak a fontos történetek megírásában, amikor mindannyiunknak a legnagyobb szüksége van rájuk.

Az Európai Újságírói Központ igazgatója korábban azt nyilatkozta, a helyi hírszervezetek Európa-szerte a túlélésért küzdenek jelenleg.

További hírek találhatók a Media1.hu hírportálon. Ha szeretné támogatni újságírói munkánkat, a támogatási lehetőségekről ITT olvashat.

Szóljon hozzá!

Első világháborús katonák

Több mint tízezer első világháborús és régi erdélyi képet tett közzé az Országos Széchényi Könyvtár a trianoni békeszerződés évfordulójára

A trianoni békeszerződés százéves évfordulójára időzítve Fotótér néven új ingyenes tartalomszolgáltatást indított tegnap az Országos Széchényi Könyvtár, mely Trianonnal kapcsolatos értékes képadatbázist tesz elérhetővé bárki számára. A fotók nagy része a katonák mindennapjait ábrázolja, így láthatók a tábori élet mozzanatai, a frontra és a frontok közötti vonulások, a táborok létesítése és a harcok.

Somossy Barbara; Forró Bence; Rátonyi Krisztina; Fodor Imre, a Balatoni Nyár műsorvezetői

Új műsorvezetőkkel tér vissza a Balatoni Nyár

Június 15-én indul a megújuló Balatoni Nyár című magazinműsor, mely délelőttönként várja majd a nézőket a Duna TV-n és a Duna World csatornán. Bejelentették a műsorvezetőket és a többi részletet.