fbpx
számok, kód

A TV2 véletlenül megmutatott egy működő titkos kódot 1,2 millió tévénéző számára

Okozott némi kellemetlenséget a csatorna, illetve az IKO Műsorgyártó pár biatorbágyi számára, amikor egy időre sokak számára megismerhetővé tette egy helyi lakópark társasházának bejárati ajtajának kódját.

Figyelmetlenek voltak a TV2-n a múlt héten pénteken bemutatott Egyszer volt Budán Bödör Gáspár (Bödörék) című sorozat premier részének alkotói, és így véletlenül ország-világ megismerhette a tévésorozat forgatási helyszíneként szolgáló biatorbágyi Tópark Lakópark egyik társasházának titkos kapucsengő-kódját – derül ki az első hallásra szórakoztató, az érintett lakók számára azonban inkább kellemetlenségeket okozó történet az Index „Bödörék nem csak a tévénézőkkel toltak ki” című, némi műsorkritikával is megspékelt írásából.

Arról van szó, hogy az egyik jelenetben Bödörék a lakópark ajtajában állnak, majd kaputelefonon kapnak egy nyitókódot, és azután beütik, bemennek az épületbe. A néző pedig megismerhette a bejárati ajtó nyitókódját.

Mint kiderült, valós, úgynevezett postáskód került adásba, azt láthatták a figyelmesebb nézők.

Ez azért kellemetlen, mert mint arról a Media1 is beszámolt, a Bödörék a múlt hét legnézettebb tévéműsora volt Magyarországon, amit a Nielsen Közönségmérés szerint a teljes (a 4 éveseket is magába foglaló) lakosságból 1.223.128-an láttak*, és az éppen televíziónézők 26,8 százaléka ismerhette meg a működő kódot, nem beszélve azokról, akik az interneten nézték meg azóta. A forgatási helyszín pedig pontosan ismert a publikum számára.

A TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatában Bödörék elindulnak Budapestre
A TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatában Bödörék elindulnak Budapestre (illetve ezek szerint valójában Biatorbágyra, a lakóparkba)

Szakemberek segítsége kell a kódcseréhez

Az Index hozzájutott egy levélhez, amit közzé is tett, és amiből az látszik, hogy a lakópark üzemeltetői leírják, hogy több lakástulajdonos is hozzájuk fordult, mert a kóddal még a sugárzás után be is lehetett menni az épületbe, ezért kezdeményezték, hogy változtassák meg a kódot. A levél szerint az üzemeltetés csak a kaputelefont szállító cégtől tudta megrendelni a kódcserét, a lakóknak pedig egyedi kódokat készítettek, de a régi kód törlésére még várniuk kell, mire a kaputelefonos cég szakembere műszakilag ezt megoldja. A jó hír az a lakók szempontjából, hogy állítólag a kódcserét még a héten végrehajtják, így az éber lakástulajdonosok figyelmességének köszönhetően végül megelőzhetik, hogy illetéktelenek jussanak be a házba.

Az üzemeltetés levele a lakópark lakástulajdonosainak
Az üzemeltetés levele a lakópark lakástulajdonosainak. Forrás: Index

Az Index azt tanácsolta ezek után a tévéseknek, hogy legközelebb ne valós kódokat tegyenek ki a képernyőre. (A következő rész egyébként a csatorna tájékoztatása szerint csak később, várhatóan ősszel kerül képernyőre.)

* A kereskedelmileg kiemelt, a 18 és 49 év közötti lakosságban ennél kevesebb, 485.680 nézőt és 28,6 százalékos közönségarányt mért a Nielsen Közönségmérés a sorozatnak, de mivel a potenciális betörők lehetnek ennél idősebb vagy fiatalabb korosztályból is, a teljes lakossággal kapcsolatos nézettségi adat az ügy szempontjából érdekesebb.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Borító: a kép illusztráció, nem a sorozatból származik. Fotó: Black ice / Pexels
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások