Gödöllői Szolgálat

Mókásra sikeredett a Gödöllői Szolgálat című lap egyik oldala

Amikor az egyik olvasónk elküldte nekünk ezt a képet, azon gondolkodtunk, vajon mennyien állhattak neki ezeket a több hasábot megtöltő, hosszú, többsoros internetes címeket begépelni, és ha meg is próbálták, hány főnek sikerült ezt hibátlanul elsőre. Végül – bármiféle gonoszkodás szándéka nélkül, pusztán kíváncsiságból – inkább megkérdeztük magát a szerkesztőséget, mitől lett ilyen különös az egyik oldal.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 egyik olvasója hívta fel a figyelmünket a minap arra az első látásra is szokatlan szövegre, ami a Gödöllői Szolgálat című lap április 14-i számában, annak 19. oldalán jelent meg.

Az írás, mely valójában egy felhívás és a 2020/2021-es önkormányzati óvodákba történő beiratkozásokkal kapcsolatos, több hasábon át, meghökkentően hosszú internetes címeket tartalmaz, tulajdonképpen a terjedelem jelentős részét (több mint felét) maguk a hosszú URL-ek viszik el. Íme felnagyítható formában az oldal:

A Gödöllői Szolgálatban közölt felhívás - a kép nagyítható
A Gödöllői Szolgálatban közölt felhívás – A kép nagyítható

Elsőre azt gondoltuk, talán valamilyen műszaki probléma történt, hiszen elképzelhetetlennek tűnt, hogy ilyen hosszú címeket szándékosan kinyomtatnának, anélkül, hogy készítenének a címekből egy rövid változatot, illetve nehezen tudtuk elképzelni, hogy sokan lehetnek olyanok Gödöllőn, akik ilyen extrém hosszú webcímet begépelnének a papírújságból, még ha fontos is, hiszen az óvodai beiratkozással kapcsolatos fontos információkat lehet elérni ezeken az internetes címeken.

Miután azonban furdalta az oldalunkat a kíváncsiság, mi az oka a linkek formabontó megjelenítésének, a legilletékesebbhez, a Gödöllői Szolgálathoz fordultunk. Kérdésünkre Korondi Judit, a lap munkatársa válaszolt, aki azt jelezte, hogy ez egy olyan hirdetmény, amit a megrendelő így kért megjelentetni. Így jelent meg a felhívás a városi honlapon és a Facebook oldalon is. A linkekre kattintva egyébként különböző megosztott Google Dokumentumok nyílnak meg, ami az online verzióban, például a Szolgalat.com-on keresztül a felhívásokat megnyitva kiválóan működik is.

A lap munkatársa egyetértett velünk abban, a nyomtatott verzió esetében ez a megjelenési forma valóban nem lett túlságosan szerencsés, nehezen értelmezhető. „Mivel ezt mi is látjuk, jeleztük az illetékeseknek, hogy a jövőben más megoldást keressenek a nyomtatott formában való megjelenítésre, és a javaslatunkat el is fogadták” – írták a Gödöllői Szolgálattól.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!