Szigeti Ildikó anácsadó szakpszichológus, újságíró

Koronavírus: Ingyenes internetes lelki segítségnyújtás médiamunkásoknak

Most még nagyobb emberi és szakmai felelősség hárul a média munkatársaira, miközben nyilván ők maguk is szoronganak, félnek, pánikolnak az előttünk álló időszak miatt. Nekik ajánlott most fel segítséget Szigeti Ildikó tanácsadó szakpszichológus, újságíró.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A média munkatársai számára tett közzé felhívást Facebook-oldalán a minap Szigeti Ildikó tanácsadó szakpszichológus, újságíró. Szigeti Ildikó ebben önzetlenül, térítésmentesen felajánlotta, hogy szívesen folytat beszélgetéseket olyan sajtómunkásokkal, akik megosztanák valakivel a koronavírus-járvány kapcsolatban meglévő érzéseiket, szorongásaikat, félelmeiket.

„Pszichológusként azt tanácsolom mindenkinek, hogy korlátozza a járvánnyal kapcsolatos hírfogyasztást. Újságíróként tudom, hogy nektek ez lehetetlen. Hatalmas emberi és szakmai felelősség hárul rátok, miközben nyilvánvalóan Ti is szorongtok, néha féltek, sőt, olykor pánikoltok is. Ebben a helyzetben ezek természetes reakciók. Ám nektek nap mint nap el kell tudni vonatkoztatni attól, amit éreztek, attól, amit éppen átéltek egyéni vagy családi szinten” – ezzel indokolja a szakpszichológus-újságíró a felajánlását, melynek lényege, hogy szívesen fogad hívásokat a sajtó munkatársaitól, hogy ezzel próbálja oldani a szorongásaikat.

Szigeti a Media1 érdeklődésére azt mondta, Skype-on folytatja le beszélgetéseket. Ezek nem klasszikus terápiák vagy konzultációk, tényleg inkább beszélgetésekről van szó, de a szakember úgy véli, akár egyetlen beszélgetés is sokat segíthet most mindenkinek, mert ha kibeszéli valaki magából az aggályokat, könnyebb lehet szembenézni a helyzettel.

Akit érdekel a lehetőség, Szigeti Ildikóval a Facebook-oldalán keresztül tudja felvenni a kapcsolatot.

További hírek olvashatók a Media1-en!

Borító: Szigeti Ildikó tanácsadó szakpszichológus, újságíró

Szóljon hozzá!