fbpx
Szigeti Ildikó anácsadó szakpszichológus, újságíró

Koronavírus: Ingyenes internetes lelki segítségnyújtás médiamunkásoknak

Most még nagyobb emberi és szakmai felelősség hárul a média munkatársaira, miközben nyilván ők maguk is szoronganak, félnek, pánikolnak az előttünk álló időszak miatt. Nekik ajánlott most fel segítséget Szigeti Ildikó tanácsadó szakpszichológus, újságíró.

A média munkatársai számára tett közzé felhívást Facebook-oldalán a minap Szigeti Ildikó tanácsadó szakpszichológus, újságíró. Szigeti Ildikó ebben önzetlenül, térítésmentesen felajánlotta, hogy szívesen folytat beszélgetéseket olyan sajtómunkásokkal, akik megosztanák valakivel a koronavírus-járvány kapcsolatban meglévő érzéseiket, szorongásaikat, félelmeiket.

„Pszichológusként azt tanácsolom mindenkinek, hogy korlátozza a járvánnyal kapcsolatos hírfogyasztást. Újságíróként tudom, hogy nektek ez lehetetlen. Hatalmas emberi és szakmai felelősség hárul rátok, miközben nyilvánvalóan Ti is szorongtok, néha féltek, sőt, olykor pánikoltok is. Ebben a helyzetben ezek természetes reakciók. Ám nektek nap mint nap el kell tudni vonatkoztatni attól, amit éreztek, attól, amit éppen átéltek egyéni vagy családi szinten” – ezzel indokolja a szakpszichológus-újságíró a felajánlását, melynek lényege, hogy szívesen fogad hívásokat a sajtó munkatársaitól, hogy ezzel próbálja oldani a szorongásaikat.

Szigeti a Media1 érdeklődésére azt mondta, Skype-on folytatja le beszélgetéseket. Ezek nem klasszikus terápiák vagy konzultációk, tényleg inkább beszélgetésekről van szó, de a szakember úgy véli, akár egyetlen beszélgetés is sokat segíthet most mindenkinek, mert ha kibeszéli valaki magából az aggályokat, könnyebb lehet szembenézni a helyzettel.

Akit érdekel a lehetőség, Szigeti Ildikóval a Facebook-oldalán keresztül tudja felvenni a kapcsolatot.

További hírek olvashatók a Media1-en!

Borító: Szigeti Ildikó tanácsadó szakpszichológus, újságíró
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások