Sláger TV

A koronavírus-járvány miatt 99 százalékra növeli a magyar zene arányát a Sláger TV

A csatorna így próbál segíteni a világjárvány miatt a megélhetésüket elvesztő, épp ezért komoly bajban lévő hazai előadóművészeknek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Sláger TV a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, hogy március 25-től még több hazai előadó zenéjét szerkeszti be adásfolyamába, ezzel is támogatva a magyarországi zenészeket.

A magyar zenék aránya a döntés értelmében 99 százalék lesz a csatornán.

Több tucatnyi zenész, énekes és zenei pályán dolgozó szakember maradt munka nélkül a koronavírus terjedését visszaszorítani hivatott korlátozó intézkedések következtében. Fellépések, koncertek, rendezvények hiányában a legtöbb előadó önkéntes otthoni karanténban próbálja meg átvészelni ezt az időszakot. A Sláger TV vezetősége azonban szeretné a hazai zenei életet megsegíteni, ezért március 25-től, holnaptól még több hazai előadó szerzeményét teszi adásba.

A lejátszásból befolyó jogdíjakkal és fokozott promócióval szeretnék segíteni a hazai zenei világ nehéz helyzetbe került képviselőit.

„A járvány megjelenése óta figyelemmel kísérjük a legfrissebb híreket, információkat. Így kollégáink jelentős része – ahogy a zenei élet szinte minden képviselője – otthoni, önkéntes karanténban próbálja meg átvészelni ezt az időszakot. Pontosan látjuk, hogy mennyire nehéz időszak ez mindenkinek, akárcsak az előadóknak, zenei életben dolgozóknak, akiknek jelenleg nincs semmilyen bevételi forrásuk. A rendelkezésre álló eszközeinkkel szeretnénk őket támogatni ebben az időszakban is, ezért március 25-től még több hazai előadó dalait, szerzeményeit szerkesztjük adásba a Sláger TV-n. A szerdától induló, kibővített idejű és szélesebb zenei spektrumú műsorsávok a népszerű előadók klipjei mellett helyet biztosítanak azoknak is, akik nem tartoznak a szigorúan vett „rádióbarát” irányzatokba, ám mivel eddig a koncertezésből éltek, létük és jövőjük most bizonytalanná vált. Nekik is szeretnénk segítséget nyújtani ebben a nehéz időszakban. Bízunk benne, hogy a járványügyi helyzet mihamarabb javul és ezzel párhuzamosan a hazai zenei élet is visszarázódhat majd a korábbi kerékvágásba”

– közölte a csatorna.

Mint arról a Media1 már beszámolt, pár napja a Music Television (MTV Hungary) zenecsatorna is hasonló lépésről, azaz az eddiginél több magyar zene adásba szerkesztéséről döntött.

További hírek a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

olvasás, könyv, koronavírus, járvány

Kelen Károly: Olvasás járvány idején

Maradj otthon és olvass! De mit, ha zárva vannak a könyvesboltok? Szerencsére a kiadók átálltak arra, hogy egy nap alatt kiszállítsák, amit megrendelnek tőlük. És két hét alatt tető alá hoznak egy friss könyvet. Megjelent Paolo Giordano olasz író Járvány idején című könyve.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Sziget fesztiválon

Nem az igazat írta Varga Judit igazságügyi miniszter az Euronews hírcsatornáról

Azt állította Varga Judit, hogy az Euronews nem biztosított számára, illetve a magyar kormány számára megszólalási lehetőséget a koronavírus-törvény kapcsán, illetve nem adták le a vele felvett beszélgetést. Utánanéztünk az igazságügyi miniszter szavainak igazságtartalmának. Pillanatokon belül kiderült: a korábban már a Facebookot is cenzúrával vádoló igazságügyi miniszter nem mondott igazat.