fbpx
Sláger TV

A koronavírus-járvány miatt 99 százalékra növeli a magyar zene arányát a Sláger TV

A csatorna így próbál segíteni a világjárvány miatt a megélhetésüket elvesztő, épp ezért komoly bajban lévő hazai előadóművészeknek.

A Sláger TV a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, hogy március 25-től még több hazai előadó zenéjét szerkeszti be adásfolyamába, ezzel is támogatva a magyarországi zenészeket.

A magyar zenék aránya a döntés értelmében 99 százalék lesz a csatornán.

Több tucatnyi zenész, énekes és zenei pályán dolgozó szakember maradt munka nélkül a koronavírus terjedését visszaszorítani hivatott korlátozó intézkedések következtében. Fellépések, koncertek, rendezvények hiányában a legtöbb előadó önkéntes otthoni karanténban próbálja meg átvészelni ezt az időszakot. A Sláger TV vezetősége azonban szeretné a hazai zenei életet megsegíteni, ezért március 25-től, holnaptól még több hazai előadó szerzeményét teszi adásba.

A lejátszásból befolyó jogdíjakkal és fokozott promócióval szeretnék segíteni a hazai zenei világ nehéz helyzetbe került képviselőit.

„A járvány megjelenése óta figyelemmel kísérjük a legfrissebb híreket, információkat. Így kollégáink jelentős része – ahogy a zenei élet szinte minden képviselője – otthoni, önkéntes karanténban próbálja meg átvészelni ezt az időszakot. Pontosan látjuk, hogy mennyire nehéz időszak ez mindenkinek, akárcsak az előadóknak, zenei életben dolgozóknak, akiknek jelenleg nincs semmilyen bevételi forrásuk. A rendelkezésre álló eszközeinkkel szeretnénk őket támogatni ebben az időszakban is, ezért március 25-től még több hazai előadó dalait, szerzeményeit szerkesztjük adásba a Sláger TV-n. A szerdától induló, kibővített idejű és szélesebb zenei spektrumú műsorsávok a népszerű előadók klipjei mellett helyet biztosítanak azoknak is, akik nem tartoznak a szigorúan vett „rádióbarát” irányzatokba, ám mivel eddig a koncertezésből éltek, létük és jövőjük most bizonytalanná vált. Nekik is szeretnénk segítséget nyújtani ebben a nehéz időszakban. Bízunk benne, hogy a járványügyi helyzet mihamarabb javul és ezzel párhuzamosan a hazai zenei élet is visszarázódhat majd a korábbi kerékvágásba”

– közölte a csatorna.

Mint arról a Media1 már beszámolt, pár napja a Music Television (MTV Hungary) zenecsatorna is hasonló lépésről, azaz az eddiginél több magyar zene adásba szerkesztéséről döntött.

További hírek a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások