fbpx
Computerworld

Új főszerkesztő a magyar Computerworld élén

A változásra azután került sor, hogy a konkurens IT Businesshez távozó Mester Sándor lapigazgató távozott a magyar Computerworld kiadójától, de az új lapigazgató személyét egyelőre keresi a kiadó.

Kelenhegyi Péter, a Computerworld eddigi vezető szerkesztője tölti be az informatikai üzleti szaklap főszerkesztői pozícióját keddtől – értesült a Media1.

Kelenhegyi Péter, a Computerworld új főszerkesztője
Kelenhegyi Péter, a Computerworld új főszerkesztője

Kelenhegyi Péter előléptetésére azután került sor a Project029 kiadónál, hogy Mester Sándor, aki főszerkesztője, majd később lapigazgatója volt a Computerworldnek, távozott a kiadótól, és a konkurens IT Business című lap kiadójánál, az ITB-nél lett lapigazgató a múlt héten.

Az új lapigazgató személyét azonban egyelőre keresi a Project029.

Mester Sándor távozását azzal indokolta, hogy a Computerworldnél már nem voltak ideálisak a körülmények számára, hogy megvalósíthassa terveit.

Kelenhegyi Péter a főszerkesztői kinevezése kapcsán a Media1-nek elmondta:

„Kiélezett médiapiaci helyzetben, amikor sorra szűnnek meg állami támogatásban nem részesülő kiadványok, zárnak be korábban nagy példányszámban megjelent magazinok, és lassacskán már csakis a független szaklapok fennmaradásában lehet bízni, a belháború nem a legjobb üzenet. Sándor távozásának okául azt hozta fel, hogy az egészségét tartja mindenekelőtt szem előtt. Ez valóban fontos, nagyon fontos érv, de egészséges-e egyik napról a másikra átülni a versenytárshoz, magunkkal vinni a kapcsolati hálónkat? A szűkebb szakma, az IT-világ és a szaksajtó berkeiben megszületik majd a válasz erre a kérdésre. A Computerworld szerkesztősége dolgozik tovább, hajónk könnyebb lett.”

Kelenhegyi Péter közel 5 éve dolgozik a Computerworldnél, de pályája egy korábbi szakaszában, 1998 és 2002 között is dolgozott már a lapnál mint szerkesztő. 2004-től 2010-ig annál az IT Business / ITB kiadónál is fontos feladatot látott el, ahová most Mester Sándor távozott.

Az újságíró pályája során dolgozott a National Geographic könyveinek hazai kiadójánál, a HVG Online-nál, a Népszabadság külső munkatársaként, a Hamu és Gyémánt informatikai mellékleténél, volt a BYTE Magyarország főszerkesztő-helyettese, majd főszerkesztője, és a Heti CHIP főszerkesztője is.

A Computerworld márka nemrég ünnepelte fennállásának 50. születésnapját.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások