Az ATV Spirit a Sprit FM műsorai számára kialakított új díszlete

Az ATV Spirit tévécsatornán láthatóvá válik a Spirit FM néhány műsora

A Spirit FM érintett műsorai a tévés változatnak köszönhetően az eddiginél nagyobb eléréshez jutnak, hiszen az ATV Spirit minden jelentős műsorterjesztő cégnél elérhető. Az ATV Csoport dedikált tévéstúdiót is épített a Spirit FM műsorainak, melyek már a jövő héttől láthatók lesznek az ATV Spiriten.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Televíziós műsorokat is gyártani fog ezentúl a budapesti FM 87,6 MHz-en és a spiritfm.hu internetes oldalon sugárzó Spirit FM rádió. Ugyanis a Spirit FM több eddigi rádiós magazinműsorából hamarosan televíziós változat is látható lesz, amit a tavaly elindult ATV Spirit ebből a célból létrehozott tévéstúdiójából sugároznak majd – tudta meg a Media1 Korvin Tibortól, a Spirit FM programigazgatójától, aki egyben az ATV Spirit tévécsatorna kreatív igazgatói feladatait is ellátja.

Alapvetően a Spirit FM rádió néhány magazinműsorának tévés adaptációjáról van szó. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a műsorvezető egyszerre szól majd a tévénézőkhöz és a rádióhallgatókhoz, a műsorok ugyanis nem csupán hallhatók, de láthatók is lesznek.

A Spirit FM első körben négy magazinműsorából kezd el televíziós változatot is készíteni az ATV Spirit számára.

Ezekből a Spirit FM-es műsorokból lesz látható tévés változat a jövő héttől

Tévés változat készül a Holló Márta vezette Drive című műsorból, a Tribün című sportpodcastból, Zóna címmel tévés változatban is látható lesz a Trunk Tamás (dablty) vezette Corporation Z. műsor, valamint a Beleznay Endre vezette Napos oldal.

Korvin Tibor a Media1-nek elmondta: ezek a műsorok már március elejétől, azaz a jövő héttől láthatók lesznek az ATV Spiriten. Hozzátette: fontolgatják azt is, hogy a későbbiekben a Spirit FM más műsorai, köztük akár az egyik napi műsor is látható legyen az ATV Spirit csatornán, de erről a programigazgató még korainak tartaná beszélni.

A tévére adaptált rádióműsorok hétköznaponként 16:30-kor lesznek láthatóak az ATV Spiriten.

Holló Márta Drive című műsora is látható lesz a Spirit FM-en
Holló Márta Drive című műsora is látható lesz a Spirit FM-en

Országossá válik a műsorok broadcast lefedettsége

A tévés változat azért is érdekes a műsorok szempontjából, mert az ATV Spirit megtalálható szinte az összes szolgáltatónál, így a Telekomnál, a Diginél, a Vodafone-UPC-nél, valamint a kisebb szolgáltatóknál, például a Tarr Kft.-nél is. Az ATV Spirit digitális platformon jelenleg a tévé-előfizetéssel rendelkező háztartások 55 százalékában fogható.

„A Spirit FM-en futó magazinműsorok sikerét látva Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója kért fel, hogy hozzuk létre a szóban forgó négy műsor tévés adaptációját. Az ATV Spirit egy könnyedebb hangvételű, fiatalos csatorna lesz, ezért is adta magát, hogy a hasonló tematikájú rádiós tartalmakat fejlesszük tévés formátummá. Ennek fényében választottuk ki a műsorokat is, mint például a Tribünt, ami az egyik legnépszerűbb magyar sport podcast, vagy éppen Trunk Tomi generációs műsora. Trunk Tomi az internetes platformokon dablty néven ismert, és csupán 17 éves” – mondta el Korvin Tibor.

Korvin Tibor a Media1-nek nyilatkozva hozzátette:

„Az alapvető célunk a műsorokkal, hogy fiatal nézőket csábítsunk az új csatornára, és napról napra tudjuk is őket inspirálni. Annak érdekében, hogy ezek a műsorok látványvilágukban is friss, újszerű hatást mutassanak, egy vadonatúj stúdiót építettünk. Ennek tervezésénél az volt a célunk, hogy otthonos, de mégis modern, a megszokottól eltérő díszletet hozzunk létre, amelyben akár egyszerre négy-öt ember is tud beszélgetni. Holló Márta műsora például egy klasszikus portréműsor egy-egy vendéggel, a Tribün viszont egy műsorvezetővel és három beszélgetőpartnerrel fut.”

Az ATV Spirit kreatív igazgatója és a Spirit FM programigazgatója kiemelte:

„Összességében nagy lehetőség egy budapesti, kisebb frekvenciás rádió számára, hogy a műsorai országosan elérhetőek lesznek broadcast sugárzásban.”

A Spirit FM 2019 őszén kezdte meg a sugárzást a budapesti 87,6 MHz-en, miután Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója megvásárolta a frekvencián korábban üzemelő Broadway Rádiót. A Spirit FM médiaszolgáltatási jogosultságát a frekvenciára tavaly novemberben hosszabbította meg a Médiatanács 2025-ig.

Idén év eleje óta a Media1 hírportál is rendelkezik rádióműsorral a Spirit FM-en, valamint a kéthetente jelentkező új adások podcastként is visszahallhatók a vipcast.hu podcaston, a Google Podcastson, a Spotify-on és az Apple iTunes-on, valamint a media1.hu-n.

További médiahírek találhatók a Media1.hu hírportálon, ahol ma számoltunk be a Televíziós Újságírók Díja 2020 részleteiről is.

Borító: Az ATV Spirit a Sprit FM műsorai számára kialakított új díszlete

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Megkérdeztük az Index főszerkesztőjét, mit szól, hogy Vaszily Miklós, a kormánypárti TV2 elnöke átvette az Index reklámbevételeit szállító Indamedia felét

A jelenleg a TV2, korábban a Mészáros Lőrinc-féle Echo TV elnökeként, azt megelőzően az MTVA vezérigazgatójaként dolgozó új Indamedia-társtulajdonos, Vaszily Miklós vezette korábban az Origo Mediát, amikor onnan kormánypárti nyomásgyakorlásra távozni kényszerült Sáling Gergő főszerkesztő. Vaszily most a KDNP-s kötődésű Oltyán József üzletrészéhez jutott hozzá. A Media1 megkérdezte az Index főszerkesztőjét, mit szól a fejleményhez, és persze összeszedtük, amit eddig tudunk a friss fejleményekről.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!