Sheryl Sandberg és Mark Zuckerberg

Soros György eltávolíttatná a Facebook vezetéséből Mark Zuckerberget és Sheryl Sandberget

Az amerikai milliárdos szerint még a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt cselekedni kell.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Soros György magyar származású amerikai milliárdos a Financial Times című lapban megjelent olvasói levelében aggodalmát fejezte ki a közelgő amerikai elnökválasztással és a Facebookkal kapcsolatban. Soros szerint le kellene váltani a Facebook alapítóját, Mark Zuckerberget, valamint Sheryl Sandberg ügyvezetőt is vissza kellene hívni az igazgatóságból.

Soros György levelében azt állította, hogy Zuckerberg valamiféle kölcsönönös segítségnyújtási megállapodást köthetett Donald Trump amerikai elnökkel, hogy segíti őt az újraválasztásában, majd az oldalon közzétett politikai reklámok engedélyezésével kapcsolatban fejezte ki aggodalmát. Soros szerint Zuckerberg ködösít, amikor azt mondja, meg kell várni a kormányzati szabályozást ahhoz, hogy ne fogadja be a politikai hirdetéseket az amerikai elnökválasztásig. A milliárdos szerint ha bármilyen kétség merül fel, hogy egy hirdetés politikai jellegű-e, akkor az óvatosság kedvéért nem kellene azt közzétenni, de nem valószínű, hogy a Facebook követni fogja ezt az elvet.

„Ezért ismétlem, Mark Zuckerberget és Sheryl Sandberget el kell távolítani a Facebook vezetéséből” – írta Soros.

A milliárdos végül azzal zárt:

„Mondanom sem kell, hogy támogatom a közösségi média platformok kormányzati szabályozását.”

Az Egyesült Államokban november 3-án lesz a következő elnökválasztás. Sokak szerint az elnökválasztás 2016-os eredményéhez, Donald Trump megválasztásához a Facebook is jelentősen hozzájárulhatott.

A Media1 is ott van a Facebookon, kövessenek bennünket ott is! További hírek találhatók a Media1.hu hírportálon!

Borító: Sheryl Sandberg és Mark Zuckerberg. Fotó: Sheryl Sandberg Facebook

Szóljon hozzá!

A 168 Óra címlapja 2020.06.11-én

Bréking: Átalakul a 168 Óra és a Neokohn tulajdonosi szerkezete, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa a Brit Media vezetője és résztulajdonosa lesz

A Media1 információi szerint a Pesti Hírlapot teljes egészében megvette a 168 Óra hetilapot, a 168ora.hu és a neokohn.hu internetes oldalakat tulajdonló, de hamarosan a tévés és rádiós szegmensben is erősíteni kívánó Brit Media, és a Brit Mediában ugyanakkor ezután résztulajdonosként és vezérigazgatóként is megjelenik hamarosan Milkovics Pál, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa. A Pesti Hírlap és a 168 Óra összeköltözik. A Brit Mediánál pozíciót kap Keresztesi Péter, a Lokál egykori vezetője is.

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.