fbpx

soros györgy

Szalai Szabolcs, Dévényi István és Lukács Csaba a Magyar Hang szerkesztőségében a Flaszter című műsor felvételén.

Ezúttal a Magyar Hangot támadja az úgynevezett Transzparens Újságírásért Alapítvány, amelyiktől a hamisítás sem áll távol

Dévényi István műsorvezető egy Facebook-bejegyzésben úgy mutatja be a Transzparens Újságírásért Alapítványt, hogy „ez az a NER-es szervezet, ami azért jött létre, hogy úgy tegyenek, mintha érdekelné őket az újságírás meg az átláthatóság, de egyetlen céljuk, hogy összegányolják a nem a kormányt támogató újságírókat és újságírást”. Dévényi a Magyar Hangot az alapítvány részéről érkezett friss támadásra reagált így.

A Figyelő bocsánatkérése a listázás, A spekuláns emberei című írás miatt.

Bocsánatot kért a listázás miatt a Figyelő

Kollektív személyiségi jogi pert nyert 34 magánszemély a Magyar Helsinki Bizottság segítségével a Figyelő és tulajdonosa, a Mediaworks ellen. A bíróság elmarasztalta a kormánypárti lapot, mely közhasznú tevékenységet folytató civil szervezeti aktivistákat és egyszerű munkavállalókat „idegen, gonosz hatalmak” zsoldosainak állított be. Most bocsánatot kért a Figyelő.

Figyelő

Pert nyert a Figyelő Soros-feketelistájának 34 szereplője

Hamis, szükségtelen, ráadásul a történelmi múlt miatt félelemkeltő is volt a bíróság elsőfokú ítélete szerint, hogy a 2018-as választások után az azóta megszűnt Figyelő közzétette a „Soros-listát”, több száz, általuk hazaáruló zsoldosként feltüntetett személy nevével. A lista két korábbi pernyertes szereplője után most további 34 másiknak adott igazat a bíróság, kimondva: a lapkiadó Mediaworksnek bocsánatot kell kérnie, és fejenként 200-500 ezer forint sérelemdíjat is fizethet.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások