fbpx
Pesti Hírlap 0. szám

Nem jelenik meg hétfőn a Pesti Hírlap

Kerényi György azt mondta a Media1-nek, a fővárosi közterület-használati engedély csütörtökön megérkezett, de a főszerkesztő egyelőre mégsem tudta megmondani, mikorra halasztják el a január 13-ra ígért rendszeres megjelenés kezdetét. Technikai és egyéb okokkal magyarázzák a fejleményt.

Bár tavaly december 11-i (a tervekhez képest többszörös halasztással utcára került) 1. lapszámában még azt ígérte a Pesti Hírlap, hogy 2020. január 13-tól, azaz holnaptól (hétfőtől) rendszeresen megjelenik majd Budapest utcáin rikkancsos terjesztésben az új fővárosi ingyenes napilap, a Media1 megerősített információi szerint

hétfőn hiába keresik az utcákon a fővárosiak az eddig mindössze egyszer megjelentett új napilap idei első számát, az ugyanis végül a kiadó döntése miatt január 13-én mégsem jelenik meg.

Tavaly a Pesti Hírlap 1. lapszáma körül már voltak bonyodalmak: akkor a Fővárosi Önkormányzat közterület-használati engedélyének hiányában nem tudott a lap megjelenni a kitűzött időpontban. Ezt követően módosult végül a Pesti Hírlap első megjelenése 2019. december 11-re, ami azután teljesült is. (Itt írtunk róla bővebben.)

A Pesti Hírlap terjesztési engedélye megvan, de egyelőre hiába

A Media1 információi szerint ezúttal nem a fővárosi terjesztési engedélyek körül támadt a probléma. Kerényi György, az új napilap főszerkesztője a Media1 érdeklődésére azt válaszolta:

„Január 9-én, csütörtökön megkaptuk a fővárostól a terjesztési engedélyt. A stáb együtt dolgozik a hónap eleje óta. Technikai okok és a kereskedelmi részleg kérése miatt pár nappal később indulunk”.

Milkovics Pál médiavállalkozó új ingyenes napilapjának főszerkesztője egyelőre nem tudott pontos megjelenési időpontot említeni, illetve nem tért ki rá, milyen technikai okokról van szó, de megígérte, hogy értesít majd bennünket róla, ha már látják, mikortól kerül utcára a Pesti Hírlap rendszeresen.

Hangsúlyozta: mindössze pár napos csúszás várható.

A Pesti Hírlapról szóló valamennyi korábbi írásunk itt érhető el.

Pesti Hírlap, 1. évfolyam, 1. szám
A Pesti Hírlap, 1. évfolyamának 1. száma tavaly december 11-én. Eddig ez volt az egyetlen utcára került lapszám, az új napilap ugyanis 2020. január 13-tól vált volna rendszeressé az ígéret szerint.

További sajtópiaci hírek olvashatók a Media1 sajtó rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások