fbpx
közmédia, mtva, székház. fotó: Ladányi András, Media1

Megvan Siklósi Beatrix utódja az M5 tévécsatorna élén

Siklósi Beatrix helye azután üresedett meg az MTVA tévécsatornájának élén, hogy az eddigi vezető átkerült az összeférhetetlenség miatt a Kossuth Rádió éléről távozó Mucsányi Marianna helyére.

Galambos István lett az állami M5 tévécsatorna megbízott csatornaigazgatója – értesült a Media1 a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) honlapjának egy aloldaláról, ahol Galambos István neve szerepel ott, ahol néhány napja is még Siklósi Beatrixé volt.

A személyi változást az MTVA sajtóirodája egyébként nem jelentette be, honlapján a közlemények menüpont alatt tájékoztatás nem szerepel, és az MTI sem számolt be róla.

Siklósi Beatrix széke azután üresedett meg az M5 csatornaigazgatóságán a Kunigunda útján, hogy a Közszolgálati Közalapítvány három kurátorának tiltakozását kiváltva Siklósi lett a Kossuth Rádió vezetője azt követően, hogy Mucsányi Marianna, az állami rádióadó eddigi igazgatója (közös megegyezéssel) távozni kényszerült a Media1 által decemberben feltárt összeférhetetlenség miatt.

Galambos István az M5 élére történő megbízása előtt a Duna Televíziót működtető „Duna csatornaigazgatóságot” vezette, amit az MTVA vezetőit tartalmazó aloldal szerint Medveczky Balázs örökölt meg.

Az M5 oktatási–ismeretterjesztő–kulturális csatorna, 2016 augusztusa óta üzemel. Az eddig Siklósi Beatrix irányítása alatt működő tévécsatornán került képernyőre az Ez itt a kérdés című műsor, melyben a homoszexualitásról mint betegségről beszéltek, és annak lehetséges gyógyítási módozatáról esett szó egy vendég segítségével. Az ügy nagy felháborodást váltott ki, a Magyar Liberális Párt mellett a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezete) felől is érkezett bírálat a műsorra, a médiaszolgáltató feletti ellenőrzést gyakorló Médiatanácsot is megjárta az ügy, de a grémium mégsem érezte úgy, hogy jogsértés történt volna.

Tévés hírek olvashatók a Media1 tv rovatában, személyi hírek a karrier rovatban, rádiós hírek a rádió rovatban.

Borító:  Az MTVA székháza Budapesten, a Kunigundja útján. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások