közmédia, mtva, székház. fotó: Ladányi András, Media1

Megvan Siklósi Beatrix utódja az M5 tévécsatorna élén

Siklósi Beatrix helye azután üresedett meg az MTVA tévécsatornájának élén, hogy az eddigi vezető átkerült az összeférhetetlenség miatt a Kossuth Rádió éléről távozó Mucsányi Marianna helyére.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Galambos István lett az állami M5 tévécsatorna megbízott csatornaigazgatója – értesült a Media1 a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) honlapjának egy aloldaláról, ahol Galambos István neve szerepel ott, ahol néhány napja is még Siklósi Beatrixé volt.

A személyi változást az MTVA sajtóirodája egyébként nem jelentette be, honlapján a közlemények menüpont alatt tájékoztatás nem szerepel, és az MTI sem számolt be róla.

Siklósi Beatrix széke azután üresedett meg az M5 csatornaigazgatóságán a Kunigunda útján, hogy a Közszolgálati Közalapítvány három kurátorának tiltakozását kiváltva Siklósi lett a Kossuth Rádió vezetője azt követően, hogy Mucsányi Marianna, az állami rádióadó eddigi igazgatója (közös megegyezéssel) távozni kényszerült a Media1 által decemberben feltárt összeférhetetlenség miatt.

Galambos István az M5 élére történő megbízása előtt a Duna Televíziót működtető „Duna csatornaigazgatóságot” vezette, amit az MTVA vezetőit tartalmazó aloldal szerint Medveczky Balázs örökölt meg.

Az M5 oktatási–ismeretterjesztő–kulturális csatorna, 2016 augusztusa óta üzemel. Az eddig Siklósi Beatrix irányítása alatt működő tévécsatornán került képernyőre az Ez itt a kérdés című műsor, melyben a homoszexualitásról mint betegségről beszéltek, és annak lehetséges gyógyítási módozatáról esett szó egy vendég segítségével. Az ügy nagy felháborodást váltott ki, a Magyar Liberális Párt mellett a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezete) felől is érkezett bírálat a műsorra, a médiaszolgáltató feletti ellenőrzést gyakorló Médiatanácsot is megjárta az ügy, de a grémium mégsem érezte úgy, hogy jogsértés történt volna.

Tévés hírek olvashatók a Media1 tv rovatában, személyi hírek a karrier rovatban, rádiós hírek a rádió rovatban.

Borító:  Az MTVA székháza Budapesten, a Kunigundja útján. Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

Bakos Lívia, a HírTv munkatársa, még az Echo TV weboldalán

A HírTV stábja másodjára is kivonult a 24.hu újságírónőjének magánlakása elé, be is mondták a lakcímét és csengetéssel zavarták meg a kisgyermekes család nyugalmát

Folytatja a Varga Zoltán üzletember tulajdonában lévő 24.hu újságírónőjéről, Kovács Angel Mariannáról szóló, az újságíró lakcímét is közzétevő lejáratósorozatát a fideszes médiaholding. A HírTV (Bakos Lívia közreműködésével) ma délután többfős stábjával hívatlanul újra kivonult a 24.hu újságírójának magánlakása elé, majd ott immáron csengetéssel is megzavarták a 24.hu kisgyermekes újságírónőjének és családjának nyugalmát. Felhívtuk a HírTV munkatársát, mit szólna hozzá, ha őt is a magánlakásán zargatná egy tévéstáb és bemondanák adásban a lakcímét. Egy jogász eközben azt mondja, a műsorban elhangzottak miatt az újságírónak érdemes lenne személyiségi jogi pert indítania, azt is elmondta, miért.

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa

Vaszily Miklós: Szeptemberben indulhat a Pesti TV

A Media1 érdeklődésére a TV2 elnöke és egyben az induló Pesti TV társtulajdonosa megosztott néhány információt a tervezett tévécsatornával kapcsolatban, például azt, hogy miért a TV2 Róna utcai székházába jegyezték be az új médiavállalatot.