fbpx
M5, Ez itt a kérdés

Feljelentik a köztévét

A Liberálisok a Médiatanácshoz fordulnak az M5 csatornán sugárzott műsor miatt, melyben a melegek „meggyógyításáról” beszéltek.

A Médiatanácshoz fordul a köztévé melegekkel foglalkozó, nagy botrányt kavart műsora miatt a Magyar Liberális Párt. A párt szerint szerint az M5 csatorna „Ez itt a kérdés” című műsorának szerdai adásában elhangzott kijelentések kimerítik a közösségi elleni uszítás fogalmát. A Liberálisok arra kérik a Médiatanácsot, hogy haladéktalanul vizsgálják ki a köztévé ide kattintva elérhető adását.

A műsorban arról esett szó, hogy hogyan lehetne „meggyógyítani” a melegeket.

A párt szerint a műsorban elhangzott kijelentések sértik a meleg közösség emberi méltóságát és gyűlöletre szítanak az LMBTQ-közösséggel szemben. A párt közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy a Büntetőtörvénykönyv 322. §-a alapján három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki nagy nyilvánosság előtt a lakosság egyes csoportjai, illetve azok tagjai ellen szexuális irányultságra tekintettel erőszakra vagy gyűlöletre uszít. A Liberálisok ezért felszólítják a Médiatanácsot, hogy vizsgálják ki az adást, és tegyék meg a szükséges lépéseket, vagyis ne maradjon következmények nélkül, ami történt.

Frissítés: Az LMP is a Médiatanácshoz fordul a történtek miatt. Az Index azt írja, hogy a Magyar Távirati Iroda egyébként megtagadta az LMP közleményének közzétételét az ügyben.

Frissítés 2.: A közmédia visszautasítja a műsor kapcsán megfogalmazott bírálatokat. Azt mondja, ők meghívtak melegjogi szervezetet is, de ők visszautasították.

Frissítés 3.: Az egyik melegjogi szervezet szerint ők csak az utolsó pillanatban kapták a meghívást, aminek ennek már nem lett volna lehetőségük eleget tenni.

Frissítés 4.: A műsor vezetője, Trombitás Kristóf kiakadt, amiért még a Fidelitastól is bírálják a műsor miatt.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások