Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője az Echo TV-ben

A kormányközeli Karc FM ingyenes pécsi frekvenciát, a Rádió Smile bírságot kapott a Médiatanács első ülésén

Erről és a debreceni FM90 Campus Rádió jövőjéről, valamint további rádiós ügyekről döntött idei első ülésén az új összetételű Médiatanács.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának idei első ülésén hozott döntése szerint a Pécs 94,6 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázat nyertese a Karc FM Média Kft., amely Karc FM 94,6 néven tervezi majd adását.

A Karc FM a fideszes médiumokat birtokló Közép-európai Sajtó és Média Holdinghoz (KESMA) tartozik, főszerkesztője Gajdics Ottó, műsorvezetői között találjuk Bayer Zsoltot, Stefka Istvánt, Belénessy Csabát, a jobboldal emblematikus médiásait is.

Mivel a Pécs 94,6 MHz egy közösségi frekvencia, így annak használatért nem kell majd fizetnie a kesmás rádiónak.

Tovább működhet a debreceni Campus Rádió

A grémium üléséről kiadott összefoglaló szerint a testület további öt évvel , 2025. április 5-ig megújította a Debrecen 90,0 MHz helyi rádiós frekvencián működő, közösségi jellegű FM90 Campus Rádió szolgáltatójának médiaszolgáltatási jogosultságát.

Új rádiós pályázatok indulnak

Elfogadta továbbá a Médiatanács a helyi Gyöngyös 88,9 MHz frekvencia közösségi, továbbá a Heves 93,7 MHz, a Sátoraljaújhely 104,9 MHz, valamint a körzeti Miskolc 96,3 MHz frekvenciák kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázati felhívások tervezeteit. A hevesi, a sátoraljaújhelyi és a miskolci pályázatok dokumentumai péntektől, a gyöngyösié január 13-ától lesznek olvashatók az NMHH honlapján.

Kizárták a Budakalászi Média Kft.-t, eredménytelen a pályázat

A grémium megállapította, hogy a kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi használatára szóló, 2019. július 18-án a Médiatanács által kiírt pályázat eredménytelen, ugyanis a pályázható Miskolc, Szentendre, Gyomaendrőd telephelyek közül a szentendreire beérkező egyetlen ajánlat a Budakalászi Média Kft.-től alakilag érvénytelen volt.

Büntetés a Rádió Smile-nak

A kiskunfélegyházi Rádió Smile szolgáltatójára tízezer forintos bírságot szabott ki a testület, amiért szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveget, magyar zenét, közszolgálati műsort és ismétlést, több zenét, valamint túl hosszú reklámokat sugárzott egy vizsgált őszi adáshéten.

Borító: Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője az Echo TV vendégeként korábban.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Karas Monika, az NMHH elnöke néhány nappal ezelőtt

A Karas Monika vezette médiahatóság a NAIH félrevezetésével leplezné törvénytelenségét

Az információszabadságról szóló törvény teljesen egyértelmű szövege ellenére a Péterfalvi Attila elnökölte Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hagyta magát megtéveszteni és asszisztált ahhoz a törvénytelenségsorozathoz, ami a médiahatóságnál zajlik. A NAIH először az időt húzta, majd törvénybe ütköző határozattal söpörte le az NMHH-ra vonatkozó panaszokat az asztaláról.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!