Pintér Mónika, az Index új lapigazgatója

Az Index lapigazgatója lett a 24.hu Tech rovatának egykori vezetője

Pintér Mónika idén nyár óta már segítette az Index munkáját, most léptették elő.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Egy nappal azután, hogy Dull Szabolcs személyében új főszerkesztő váltotta Tóth-Szenesi Attilát (ő vezető szerkesztőként dolgozik a továbbiakban), újabb személyi változásról kaptunk hírt az Index háza tájáról.

Az Index lapigazgatója lett Pintér Mónika újságíró.  Pintér Mónika feladata lesz mostantól a szervezet operatív irányítása és tartalmi projektek menedzselése.

„Az Index mérete, valamint az új típusú feladatok mennyisége és komplexitása indokolta a személyi döntést, Mónika szakmai múltja és rátermettsége pedig azt, hogy rá esett a választásom” – mondta el Pusztay András, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója.

Pintér Mónika az egykori Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán tanult szakdiplomácia szakirányon. 2009-től a Népszava külpolitika rovatának újságíró-szerkesztője volt, majd 2014-2017 között az Origo Techbázis rovatának volt a munkatársa, majd ezt követően 2018-ig a 24.hu Tech-Tudomány rovatvezetője volt.

Az Indexhez történő, 2019. májusi csatlakozását megelőzően ügynökségi területen: a meet, és a  DDB service design csapatában tartalmi stratégaként és projekt menedzserként dolgozott.

A lapigazgatói poszt egy ideje már betöltetlen volt, ugyanis a korábbi lapigazgató, Andacs Botond az Indexszel szorosan együttműködő Indamediához igazolt Pusztay András vezérigazgatóvá történő júliusi kinevezésekor.

Pusztay András csütörtökön közölte: Pintér Mónika lapigazgatói kinevezésével lezárult az Index vezetőségének átalakítása, melynek során új stratégiai igazgatója, főszerkesztője és főszerkesztő-helyettese is lett a lapnak.

Az Index egyébként ma bizalmi szavazást tartott, ahol az új főszerkesztőről, Dull Szabolcsról szóló szavazáson résztvevő 84 munkatárs közül 83-an biztosították támogatásáról az új vezetőt.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Daphne Caruana Galizia, a meggyilkolt máltai újságírónő. részlet a Guardian riportjából

Belebukott a máltai rendőrfőnök az újságíró-gyilkosságba

Távozik a máltai rendőrfőnök, akit a civil társadalom és a család azzal vádolt, hogy akadályozta a Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró ellen 2017-ben elkövetett gyilkosság felderítését, valamint még az újságíró halála előtt nem tett meg mindent Galizia védelmében.

Netflix logó

A Netflix saját tartalmakkal erősít

A következő nyolc évben 26,3 milliárd dollárt (8000 milliárd forintot) fordít tartalomfejlesztésre, főként saját tartalom előállítására a streamingszolgáltató egy friss iparági elemzés szerint. A cég eközben a héten megnyitotta negyedik európai irodáját.

adótorony

Magyarországon is téma a 3G mobilhálózatok lekapcsolása

Bár ez nem megy majd egyik napról a másikra, és nem lesz könnyű menet, a mobilszolgáltatók a hírközlési hatósággal is egyeztetnek erről annak érdekében, hogy a régebbi mobilhálózati technológiából felszabaduló frekvenciákat jobban hasznosíthassák.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!