fbpx
Pintér Mónika, az Index új lapigazgatója

Az Index lapigazgatója lett a 24.hu Tech rovatának egykori vezetője

Pintér Mónika idén nyár óta már segítette az Index munkáját, most léptették elő.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Egy nappal azután, hogy Dull Szabolcs személyében új főszerkesztő váltotta Tóth-Szenesi Attilát (ő vezető szerkesztőként dolgozik a továbbiakban), újabb személyi változásról kaptunk hírt az Index háza tájáról.

Az Index lapigazgatója lett Pintér Mónika újságíró.  Pintér Mónika feladata lesz mostantól a szervezet operatív irányítása és tartalmi projektek menedzselése.

„Az Index mérete, valamint az új típusú feladatok mennyisége és komplexitása indokolta a személyi döntést, Mónika szakmai múltja és rátermettsége pedig azt, hogy rá esett a választásom” – mondta el Pusztay András, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója.

Pintér Mónika az egykori Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán tanult szakdiplomácia szakirányon. 2009-től a Népszava külpolitika rovatának újságíró-szerkesztője volt, majd 2014-2017 között az Origo Techbázis rovatának volt a munkatársa, majd ezt követően 2018-ig a 24.hu Tech-Tudomány rovatvezetője volt.

Az Indexhez történő, 2019. májusi csatlakozását megelőzően ügynökségi területen: a meet, és a  DDB service design csapatában tartalmi stratégaként és projekt menedzserként dolgozott.

A lapigazgatói poszt egy ideje már betöltetlen volt, ugyanis a korábbi lapigazgató, Andacs Botond az Indexszel szorosan együttműködő Indamediához igazolt Pusztay András vezérigazgatóvá történő júliusi kinevezésekor.

Pusztay András csütörtökön közölte: Pintér Mónika lapigazgatói kinevezésével lezárult az Index vezetőségének átalakítása, melynek során új stratégiai igazgatója, főszerkesztője és főszerkesztő-helyettese is lett a lapnak.

Az Index egyébként ma bizalmi szavazást tartott, ahol az új főszerkesztőről, Dull Szabolcsról szóló szavazáson résztvevő 84 munkatárs közül 83-an biztosították támogatásáról az új vezetőt.

Szóljon hozzá!