Pintér Mónika, az Index új lapigazgatója

Az Index lapigazgatója lett a 24.hu Tech rovatának egykori vezetője

Pintér Mónika idén nyár óta már segítette az Index munkáját, most léptették elő.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Egy nappal azután, hogy Dull Szabolcs személyében új főszerkesztő váltotta Tóth-Szenesi Attilát (ő vezető szerkesztőként dolgozik a továbbiakban), újabb személyi változásról kaptunk hírt az Index háza tájáról.

Az Index lapigazgatója lett Pintér Mónika újságíró.  Pintér Mónika feladata lesz mostantól a szervezet operatív irányítása és tartalmi projektek menedzselése.

„Az Index mérete, valamint az új típusú feladatok mennyisége és komplexitása indokolta a személyi döntést, Mónika szakmai múltja és rátermettsége pedig azt, hogy rá esett a választásom” – mondta el Pusztay András, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója.

Pintér Mónika az egykori Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán tanult szakdiplomácia szakirányon. 2009-től a Népszava külpolitika rovatának újságíró-szerkesztője volt, majd 2014-2017 között az Origo Techbázis rovatának volt a munkatársa, majd ezt követően 2018-ig a 24.hu Tech-Tudomány rovatvezetője volt.

Az Indexhez történő, 2019. májusi csatlakozását megelőzően ügynökségi területen: a meet, és a  DDB service design csapatában tartalmi stratégaként és projekt menedzserként dolgozott.

A lapigazgatói poszt egy ideje már betöltetlen volt, ugyanis a korábbi lapigazgató, Andacs Botond az Indexszel szorosan együttműködő Indamediához igazolt Pusztay András vezérigazgatóvá történő júliusi kinevezésekor.

Pusztay András csütörtökön közölte: Pintér Mónika lapigazgatói kinevezésével lezárult az Index vezetőségének átalakítása, melynek során új stratégiai igazgatója, főszerkesztője és főszerkesztő-helyettese is lett a lapnak.

Az Index egyébként ma bizalmi szavazást tartott, ahol az új főszerkesztőről, Dull Szabolcsról szóló szavazáson résztvevő 84 munkatárs közül 83-an biztosították támogatásáról az új vezetőt.

Szóljon hozzá!