NMHH Médiatanács

Megszavazták a Médiatanács új tagjait

Ezzel újabb 9 éven át a Fidesz emberei dönthetnek a magyar média működését alapvetően meghatározó ügyekben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az Országgyűlés keddi ülésén 134 igen, 29 nem szavazattal elfogadta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjainak megválasztásáról szóló országgyűlési határozatot.

Az előzetes híreknek megfelelően a Médiatanács tagja lett kilenc évre Budai László, Hankiss Ágnes, Meszleny László és Szadai Károly.

A Médiatanács négy új tagja mellett az NMHH Médiatanács elnöke maradt Karas Monika, aki Szalai Annamária volt NMHH-elnök halálát követően vette át a grémium irányítását, így az ő mandátuma még nem járt le.

A négy új Médiatanács megválasztásával a következő 9 évben is a Fidesz emberei felügyelik a demokratikus nyilvánosságot, döntenek rádiófrekvenciák sorsáról, médiapiaci tulajdonosváltások engedélyezéséről, médiaszolgáltatók szankcionálásáról, anyagi támogatásáról.

Az ellenzék már múlt héten kedden nemzetközi sajtótájékoztatón fejezte ki felháborodását amiatt, hogy az elmúlt időszakhoz hasonlóan újabb 9 éven át kizárólag kormánypárti támogatottságú személyek lesznek a grémiumban, és dönthetnek rádiók elnémításáról, tévétársaságok bírságolásáról, médiapiaci befektetéseket akadályozhatnak meg, és más nagy horderejű, a nyilvánosság működését lényegesen meghatározó ügyekről határozhatnak. Az ellenzék a demokrácia megcsúfolásának nevezte a Médiatanács újbóli elfideszesítését.

Borító: A Médiatanács Reviczky utcai bejáratának homlokzata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!