fbpx
NMHH Médiatanács

Megszavazták a Médiatanács új tagjait

Ezzel újabb 9 éven át a Fidesz emberei dönthetnek a magyar média működését alapvetően meghatározó ügyekben.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az Országgyűlés keddi ülésén 134 igen, 29 nem szavazattal elfogadta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjainak megválasztásáról szóló országgyűlési határozatot.

Az előzetes híreknek megfelelően a Médiatanács tagja lett kilenc évre Budai László, Hankiss Ágnes, Meszleny László és Szadai Károly.

A Médiatanács négy új tagja mellett az NMHH Médiatanács elnöke maradt Karas Monika, aki Szalai Annamária volt NMHH-elnök halálát követően vette át a grémium irányítását, így az ő mandátuma még nem járt le.

A négy új Médiatanács megválasztásával a következő 9 évben is a Fidesz emberei felügyelik a demokratikus nyilvánosságot, döntenek rádiófrekvenciák sorsáról, médiapiaci tulajdonosváltások engedélyezéséről, médiaszolgáltatók szankcionálásáról, anyagi támogatásáról.

Az ellenzék már múlt héten kedden nemzetközi sajtótájékoztatón fejezte ki felháborodását amiatt, hogy az elmúlt időszakhoz hasonlóan újabb 9 éven át kizárólag kormánypárti támogatottságú személyek lesznek a grémiumban, és dönthetnek rádiók elnémításáról, tévétársaságok bírságolásáról, médiapiaci befektetéseket akadályozhatnak meg, és más nagy horderejű, a nyilvánosság működését lényegesen meghatározó ügyekről határozhatnak. Az ellenzék a demokrácia megcsúfolásának nevezte a Médiatanács újbóli elfideszesítését.

Borító: A Médiatanács Reviczky utcai bejáratának homlokzata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!