NMHH Médiatanács

Megszavazták a Médiatanács új tagjait

Ezzel újabb 9 éven át a Fidesz emberei dönthetnek a magyar média működését alapvetően meghatározó ügyekben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az Országgyűlés keddi ülésén 134 igen, 29 nem szavazattal elfogadta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjainak megválasztásáról szóló országgyűlési határozatot.

Az előzetes híreknek megfelelően a Médiatanács tagja lett kilenc évre Budai László, Hankiss Ágnes, Meszleny László és Szadai Károly.

A Médiatanács négy új tagja mellett az NMHH Médiatanács elnöke maradt Karas Monika, aki Szalai Annamária volt NMHH-elnök halálát követően vette át a grémium irányítását, így az ő mandátuma még nem járt le.

A négy új Médiatanács megválasztásával a következő 9 évben is a Fidesz emberei felügyelik a demokratikus nyilvánosságot, döntenek rádiófrekvenciák sorsáról, médiapiaci tulajdonosváltások engedélyezéséről, médiaszolgáltatók szankcionálásáról, anyagi támogatásáról.

Az ellenzék már múlt héten kedden nemzetközi sajtótájékoztatón fejezte ki felháborodását amiatt, hogy az elmúlt időszakhoz hasonlóan újabb 9 éven át kizárólag kormánypárti támogatottságú személyek lesznek a grémiumban, és dönthetnek rádiók elnémításáról, tévétársaságok bírságolásáról, médiapiaci befektetéseket akadályozhatnak meg, és más nagy horderejű, a nyilvánosság működését lényegesen meghatározó ügyekről határozhatnak. Az ellenzék a demokrácia megcsúfolásának nevezte a Médiatanács újbóli elfideszesítését.

Borító: A Médiatanács Reviczky utcai bejáratának homlokzata. Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Daphne Caruana Galizia, a meggyilkolt máltai újságírónő. részlet a Guardian riportjából

Belebukott a máltai rendőrfőnök az újságíró-gyilkosságba

Távozik a máltai rendőrfőnök, akit a civil társadalom és a család azzal vádolt, hogy akadályozta a Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró ellen 2017-ben elkövetett gyilkosság felderítését, valamint még az újságíró halála előtt nem tett meg mindent Galizia védelmében.

Netflix logó

A Netflix saját tartalmakkal erősít

A következő nyolc évben 26,3 milliárd dollárt (8000 milliárd forintot) fordít tartalomfejlesztésre, főként saját tartalom előállítására a streamingszolgáltató egy friss iparági elemzés szerint. A cég eközben a héten megnyitotta negyedik európai irodáját.

adótorony

Magyarországon is téma a 3G mobilhálózatok lekapcsolása

Bár ez nem megy majd egyik napról a másikra, és nem lesz könnyű menet, a mobilszolgáltatók a hírközlési hatósággal is egyeztetnek erről annak érdekében, hogy a régebbi mobilhálózati technológiából felszabaduló frekvenciákat jobban hasznosíthassák.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!