fbpx
Egy.hu, Borbás Marcsi új portálja

Rákóczi Feri is beszállt Borbás Marcsi új portáljának stábjába

Az új oldal, az egy.hu főszerkesztője Gacsályi Sára, a Mandiner volt újságírója lett. A stábban dolgozik a megpihenő Gasztroangyal felelős szerkesztője és a HírTV egykori vezérigazgató-helyettese, valamint egy volt atmediás is.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Elindult az ismert televíziós műsorvezető, a hosszú szünetre vonuló Gasztroangyal házigazdájaként ismert Borbás Marcsi új online magazinja, az egy.hu.

Borbás Marcsi a névváltás kapcsán elmondta, azért EGY lett az új oldalának a neve, mert:

„Az egyetlen. Az első az életben, a szívünkben. Az igazi, az eredeti, a valódi. Az az egy élmény, mosoly, íz, stílus, hely, utazás, könyv, film, zene, érzés. gondolat, szenvedély, mánia. Az az egyetlen gondolat, ember, közösség, vagy ország. Az egy az a valami, mely a legértékesebb. Az igazi, amit keresel magadban, a társadban, az élményekben. Mindenkiből egy van, egy eredeti és megismételhetetlen és bár sokszor másképp érzékeljük, valójában mind egyek is vagyunk. Egyek a rendszerben, és a rendszerből egyek. Az oldal készítői hisznek abban, hogy saját életükkel hatással vannak a társadalmi és környezeti folyamatokra, tudatos vásárlók, felelősséggel használják erőforrásaikat, fontos alapkövei családjuknak és társas kapcsolataiknak melyeket tevékenyen alakítanak.”

Az egy.hu rovatai:

  • Egy.én: a rovat a legszűkebb, egyént érintő témákat öleli fel, mint az egészséges életmód, a szépségápolás, stílus, a sport, a pszichológia.
  • Szeretem: a rovat a szűkebb környezetünk témáit dolgozza fel:

Alrovatok:

  • Gasztro: hazai gasztronómiai tradíciókon alapuló tartalmak.
  • Kult, Otthon, Tudatos Vegasz (pénzügyi tudatosság) illetve Tech.
  • Rázós: mindarról, ami hozzánk közvetetten kapcsolódik, mégis egyértelműen érint minket.
  • Szocio, Golfáramlat, Megosztó
  • Fedáksári: minden, ami a hétköznapokon túl van. Valami, ami több mint a mindennapos rohanás. Utazások, kalandok itthon és külföldön, interjúk hősökről, példaképekről és a személyes életünk kiemelkedő alkalmairól esküvőkről, ünnepekről.

Borbás Marcsi Rákóczi Ferivel rántja ki a leplet

Egyescsatorna : broadcast minőségben megjelenő online video sorozatok és filmek megtekintésére szolgál.

Az egy.hu első video sorozata a Cooking out. Erről ezt írják:

Cooking out, avagy „kirántjuk a leplet.” A sorozatban Borbás Marcsi és Rákóczi Feri az internet legelképesztőbb receptjeit főzi meg. „Nem buzdítunk senkit arra, hogy kipróbálja. Inkább óvnánk tőle. Arra próbáljuk felhívni a figyelmet, hogy nem kell minden, az interneten keringő receptet, praktikát komolyan venni és dolgozzunk mindig tiszta forrásból, azaz ne pazaroljunk alapanyagokat és időt arra, hogy bizonytalan eredetű receptek kipróbálásával bajlódunk.”

A két ismert személyiség végül bemutatja, hogy hogyan lehet egy kis odafigyeléssel táplálóbb, adalékanyagoktól mentes, friss, ínycsiklandó ételt készíteni hasonló alapanyagokból.

Az oldal interjút is közöl Rákóczi Ferivel
Az oldal interjút is közöl Rákóczi Ferivel

A naponta jelentkező egyperces konyhai praktikák mindenki életét megkönnyíthetik. A sorozat környezettudatossággal készült recepteket, egyszerű háztartási trükköket mutat be.

Az oldal készítői további videosorozatok készítését is tervezik más ismert emberek bevonásával, valamint az egy.hu-n elérhetőek lesznek a Stratcomm Kft által készített egyéb filmes alkotások is.

A Hír TV volt vezérigazgató-helyettese lett a tartalomfejlesztési igazgató

Az egy.hu főszerkesztője a pszichológus végzettségű Gacsályi Sára, aki éveken át a Mandiner újságírója volt. Az oldal tartalomfejlesztési igazgatója Gyurity Monika, a közmédia egykori programigazgatója lett, aki hosszú évekig a HírTV vezérigazgató helyettese volt.

Az egy.hu-t  a Netrix Kft. fejlesztette. Az oldal grafikai dizájna Farkas Anna Fereczy-díjas grafikus munkája, aki nem csak a főoldalon folyamatosan mozgó logót készítette, de az teljes vizuális arculata is az ő szellemi terméke. Az oldal reklámértékesítői feladatával Bohár Juditot, az Atmedia reklámértékesítő ház volt key account managerét bízta meg az egy.hu. Bohár egyébként az Atmedia előtt az Indamedia Sales House értékesítési menedzsere volt.

A videórovatot Páros Ádám, a Gasztroangyal felelős szerkesztője vezeti.

Borbás Marcsi ma a következő levelet osztotta meg a Facebook oldalának követőivel:

„Nyolc évvel ezelőtt kezdetét vette egy különleges utazás. Már akkoriban is tisztában voltam vele, mennyi emberi, kulturális, természeti, néprajzi és gasztronómiai értéket rejt magában a Kárpát-medence, de mindezeket a Gasztroangyal által fedeztem fel igazán. Csodálatos időszak ez az életemben, telis-tele meglepetésekkel, izgalmas, vicces vagy éppen megható jelenetekkel, melyek még a gyakran 16 órára nyúló forgatási napok végén is melengették a szívünket. Hálás vagyok minden egyes szereplőnek, aki beengedett bennünket az otthonába, az életébe, aki megosztotta velünk a munkája iránti szenvedélyét, aki elnézően mosolygott, amikor arrébb pakoltuk a házában a bútorokat, hogy elférjenek a kamerák, vagy aki remegő hanggal állt kamera elé, hogy megmutassa féltve őrzött családi receptjét. És természetesen hálával tartozom ennek a csodálatos közösségnek, hiszen velem tartotok ezen az utazáson, támogattok, megerősítitek, hogy amit csinálok, az fontos, és hogy a Gasztroangyal nem csupán egy televízióműsor, hanem egy küldetés. Ez a sorozat értetek és miattatok lett az, ami. Ezt egy percre sem felejtem el. Ennek ellenére ez a sorozat most egy időre pihenni tér. Higgyétek el, nincs tévés stáb, aki keményebben dolgozott volna az elmúlt nyolc évben. De az erőltetett menetnek most megálljt kell parancsolnunk, mert el kell kerülnünk a kiégést, az ellaposodást, és a kimerültség ezekhez vezet. Ezzel nektek ugyanúgy tartozunk, mint magunknak.”

A Gasztroangyal nem szűnik meg, csak megpihen

Borbás Marcsi írt arról is, hogy a médiában szerinte félreérthetően jelent meg, hogy a Gasztroangyal megszűnik és helyét az egy.hu weboldal veszi át.

„Ennek az lett az eredménye, hogy sokan temetik a műsort, és lehetetlen elvárásokkal fordulnak az egy.hu felé. A Gasztroangyal megpihen, de közben a visszatérésen dolgozunk. Bízom benne, hogy ehhez megkapom Tőletek a szükséges türelmet és bizalmat. Az egy.hu pedig egy mindettől független webes vállalkozás, egy internetes magazin, amely remélhetően rengeteg értékes és szórakoztató pillanatot szerez majd nektek. Ne várjátok tőle a Gasztroangyal folytatását, ez teljes képtelenség lenne, hiszen a Gasztroangyal csak a Gasztroangyallal folytatható. Ugyanakkor azon dolgozom, hogy az egy.hu oldalon a Gasztroangyal közösség minden tagja találjon magának izgalmas, fontos és elgondolkodtató tartalmakat! Nézzetek szét a rovatokban vagy a videók között, talán már most is ott vár Rátok néhány érdekes írás és videó. A weben új közönséghez is szólnunk kell, így munkatársaim mellett én is ki szeretnék próbálni néhány új ötletet – könnyedebbeket és fajsúlyosabbakat egyaránt.”

Borbás Marcsi végül hozzátette, hogy eközben nem felejti el, hogy a követőtábora, közössége a Gasztroangyal sorozatnak köszönhet, majd hozzátette, hogy a tévékészülékek előtt A Borbás Marcsi Szakácskönyve című műsor továbbra is  jelentkezik majd, miközben az egy.hu új utakra merészkedik.

További online médiás hírek találhatók a Media1 online rovatában.

Szóljon hozzá!