fbpx
hvg360

Kiderült, mennyien fizetnek a hvg360 tartalmaiért

A számok alapján a felelős szerkesztő úgy véli, a fizetőkapus tartalomszolgáltatási modell működik, ez pedig jót tehet a minőségi újságírásnak.

Honlapján számolt be az idén nyáron elindított új, előfizetéssel működő hvg360 eddigi statisztikáiról a HVG. Azt írják, három hónappal az indulás után máris összejött a 9000. előfizetőjük. Ez Nagy Iván Zsolt, a hvg360 felelős szerkesztője szerint annak bizonyítéka, hogy a fizetős tartalomszolgáltatás üzleti modellje működik.

A 9 ezer előfizetőbe beletartoznak azok is, akik havi előfizetést választottak és azok is, akik az éves HVG-előfizetésüket egészítették ki az új csomagra a hvg360-nal.

Nagy Iván beszámolt arról is, hogy a  hvg360 indulás óta összességében már több mint 1,3 millióan olvasták a hvg360 anyagait.

„Beigazolódott tehát az, amiben bíztunk: a magyar netezők nem viszonyulnak másképp a fizető fal mögé vitt digitális tartalomhoz, mint az ezt már korábban megszokó csehországi vagy szlovákiai felhasználók – hogy csak a saját régiónkból emeljünk ki példákat. Világosan látják, hogy az interneten megjelenő írások mögött ugyanannyi munka van, mint a standokra kikerülő újságokban olvashatóknál, hogy egy prémium tartalmat kínáló netes magazin pont olyan megvásárolandó szolgáltatás, mint egy filmcsatorna vagy zeneoldal. Felismerték, hogy a minőségi internetes sajtónak, ha nem akar engedni a színvonalából, nem lesz más választása, mint pénzt kérni a termékéért.”

Még több hír lesz fizetőkapu mögött

A felelős szerkesztő hozzátette, tudja persze, hogy ez még mindig csak a kezdet, de az elmúlt időszak alapján meggyőződése, hogy jó úton járnak. Azt is írja, hogy 2020-ban bővül a hvg360 tematikája: több olyan hírük lesz, ami csak a fizetőfal mögött olvasható el, emellett interjúkkal és exkluzív beszámolókkal készülnek, miközben folyamatosan tárgyalnak a szerzői kör bővítéséről.

December közepén egyébként a bevezető időszak véget ér, így már nem havi, hanem heti 360 forintba kerül majd a hvg360 előfizetés, vagyis havi 1490 forintot kér majd a kiadó.

További online médiával kapcsolatos hírek olvashatók a Media1 online rovatában.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások