fbpx
Az M1 nemzeti hírcsatorna híradója

Új tagokat vár a Közszolgálati Testület

Január 24-ig jelentkezhetnek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál azok a szervezetek, amelyek a közszolgálati médiaszolgálatókat felügyelő Közszolgálati Testületbe tagot kívánnak delegálni.

A Közszolgálati Testület jelenlegi, 2017. március 31-én delegált tagjainak megbízatási ideje 2020. március 31-én lejár, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) felhívást tett közzé hat új tag jelölésére, amelyre a jelentkezési határidő 2020. január 24. 14:00.

A Közszolgálati Testületbe jelentkezők hat csoportba kérhetik nyilvántartásba vételüket, az egy tematikus kategóriába tartozó szervezetek közül csak egy szervezet küldhet képviselőt a testületbe. Tagot delegálhatnak a települési önkormányzatok szervezetei, a nemzetiségi országos önkormányzatok, a határon túli, száz főnél nagyobb taglétszámú magyar kulturális szervezetek, országos családvédelmi szervezetek, a fogyatékkal élők országos érdekképviseletei, valamint országos kulturális szervezetek az irodalom, a színház, a film- az előadó-, a zene-, a tánc-, a képző- és az iparművészet területén.

Az érdeklődőknek jelentkezési lapot kell kitölteniük a nyilvántartásba vételhez, amely az NMHH honlapjáról letölthető. Az NMHH a nyilvántartásba vett szervezetek listáját 2020. február 7-én közzéteszi a honlapján. A regisztrált szervezetek megállapodhatnak egymással a delegálásról, ennek hiányában az NMHH sorsolással dönt február 27-én a delegálható szervezetekről.

A Közszolgálati Testület látja el a közszolgálati médiaszolgáltatók feletti társadalmi felügyeletet, és ellenőrzik a közszolgálatiság érvényesülését.

A testület 15 tagból áll, megbízásuk három évre szól.

A médiatörvény értelmében külön eljárás nélkül delegálhat képviselőt a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Rektori Konferencia, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Művészeti Akadémia – áll az NMHH tájékoztatásában.

Borító: Az M1 nemzeti hírcsatorna híradója

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások