fbpx
Pikó András polgármester, a Klubrádió volt műsorvezetője

Józsefváros Facebook-oldalát egy ausztrál magánembertől szerezték vissza

Az új józsefvárosi polgármester csak a Facebook kelet-közép-európai központjának segítségével tudta visszaszerezni az oldalt, de annak tartalmai időközben eltűntek. Bár egy magánszemély tulajdonában volt a lap, annak üzemeltetését a józsefvárosiak fizették. Bejelentették azt is, mikortól lesz elérhető a megújuló Józsefváros Újság.

A Media1 is beszámolt arról, hogy Pikó András, Budapest 8. kerületének októberben megválasztott új polgármestere egy tegnapi, a hvg.hu-nak adott interjúban arról beszélt, hogy az önkormányzati választásokat követően nem jutottak hozzá Józsefváros Facebook-oldalához, ahhoz nem kaptak adminisztrátori hozzáférést. Jelezte azt is, hogy büntetőfeljelentést is terveznek és a Facebookhoz fordultak segítségért. (Egyébként mint kiderült, Újpesten és Óbudán is hasonló problémák vannak a kerületi Facebook-oldalak körül.)

Ma Pikó András a saját polgármesteri Facebook-oldalán újabb érdekességgel szolgált. Azt írta, mostanra kiderült, hogy Józsefváros hivatalosnak tekintett Facebook oldala egy ausztrál magánszemély tulajdonában volt. Ennek ellenére a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. éves üzleti tervében szerepelt a Facebook-oldal üzemeltetése,

„tehát közpénzt költöttek rá, valószínűleg nem is keveset”.

Hiába szerezték vissza a Facebook-oldalt, eltűntek a tartalmai

Pikó beszámolt arról is, hogy a Facebook kelet-közép-európai központja megadta a józsefvárosi polgármesternek az oldal feletti adminisztrátori jogokat, csakhogy amikor elkezdték volna a munkát, és végre kitehették volna az első közleményüket, az oldal tartalmai eltűntek:

„az egész oldalt törölték, vagy archiválták, minden eddigi hivatalos tartalommal együtt.”

A polgármester hozzátette:

„Fideszes kupleráj ez is, de abban az ügyben vizsgálatot kezdeményezek, hogyan lehetséges, hogy a hivatalos oldalunk egy magánszemélynél volt az elmúlt évtizedben és hogyan lehetséges, hogy erre még közpénzt is költöttünk.”

December 4-én jelenik meg a Józsefváros Újság megújulása utáni első szám

Pikó András egyébként a polgármesteri Facebook-oldalán, a Facebook Live szolgáltatás segítségével élőben közvetítette mai első közösségi fogadóóráját. A fogadóórán kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Józsefváros Újság megújulása utáni első száma december 4-én jelenik meg, és kerül a nyolcadik kerület lakóihoz.

Borító: Pikó András polgármester

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások