fbpx
Pesti Hírlap 0. szám

Mikulásra megérkezik a Pesti Hírlap első száma Budapestre

Az új fővárosi ingyenes napilap első számát rikkancsok is terjesztik majd, de a terjesztés januártól válik teljesen rendszeressé. Kaptunk néhány fotót a lap 0. számáról.

A Media1 több forrásból is megerősített értesülése szerint idén december 6-án jelenik meg a Pesti Hírlap című új ingyenes, fővárosi terjesztésű napilap első évfolyamának első száma.

Ez az az új újság, amelyet az elmúlt években külföldön élő Milkovics Pál médiavállalkozó indít, illetve az érdekeltségében lévő Schwartz Capital Group által újonnan létrehozott létrehozott vállalkozás, a Global Post Hun Kft. A Pesti Hírlap tervezett elindításáról a Media1 közölt elsőként információt még szeptemberben. A tulajdonos, Milkovics Pál még 2018 tavaszán bejelentkezett Simicska Lajoshoz, hogy megvásárolná tőle a Magyar Nemzetet. Az ügylet azonban meghiúsult, Simicska ugyanis nem reagált érdemben Milkovics megkeresésére, aki ezek után interjúban jelezte, hogy fontolóra vette egy új ingyenes újság elindítását.

A Pesti Hírlap december 6-i első számát a lap tulajdonosának tervei szerint már rikkancsok terjesztik majd. Rendszeressé a terjesztés 2020. január 13-tól válik.

Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa kezében tartja a lap 0. számát
Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa kezében tartja a lap 0. számát

A Media1 kedden utolérte Kerényi György főszerkesztőt, aki megerősítette a lappal kapcsolatos legújabb információinkat, valamint elmondta, hogy a Pesti Hírlap iránt komoly hirdetői érdeklődést tapasztalnak: érkezett megkeresés hozzájuk a kereskedelemből, a biztosítási szektorból, ingatlanpiaci szereplőktől, filmforgalmazótól és könyvkiadótól is.

A Pesti Hírlap Mikuláskor megjelenő első száma 24 oldalas lesz,  a későbbiekre, azaz januártól 16 oldalas terjedelmet terveznek.

Az egyik főszerkesztő-helyettes visszalépett

Mint megtudtuk, Szekeres Tamás, a Bors egykori főszerkesztője a Kreatívban októberben megjelentekkel ellentétben végül mégsem csatlakozik a stábhoz főszerkesztő-helyettesként az új, ingyenes terjesztésű hírlaphoz. Nincs viszont változás a másik főszerkesztő-helyettesi poszton, amit arra a Makai Józsefre bíztak, aki korábban az Origónál és a vs.hu-nál is megfordult. Makai a közélet rovatot felügyeli majd. Szekeres helyett a másik főszerkesztő-helyettest még keresik.

A Pesti Hírlap stábjának tagjai közé olyan helyekről vettek, illetve vesznek fel munkatársakat mint például a hvg.hu, az Átlátszó, a 168 Óra.

A már kinyomtatott 0. lapszámról kaptunk egy fotót is, mutatjuk.

A Pesti Hírlap 0. lapszáma
A Pesti Hírlap 0. lapszáma

Budapest engedélyét még várják

A Pesti Hírlap terjesztését rikkancsokkal tervezik, ami azonban a Fővárosi Önkormányzat engedélyéhez kötött. Az engedélyre irányuló kérelmet még Tarlós István főpolgármesteri korszakában, október 13. előtt néhány nappal nyújtották be a fővárosi városházán, de egyelőre nem született meg az engedélyező határozat erről. Kerényi György főszerkesztő azonban bizakodónak tűnt ma a telefonban, hogy legkésőbb az engedélykérelem benyújtását követő 60. napig megszületik a határozat. A 60. nap még a december 6-i start előtt lejár, ezért is tervezik ekkorra a megjelenést.

A Pesti Hírlapban a közélet mellett lesz például kultúra, tudomány és technológia rovat, illetve még egy közlekedési szakújságírót is felvettek, ami persze logikus, hiszen a fővárosban a közlekedés állandó téma.

Kerényi György, az induló Pesti Hírlap főszerkesztője 2006 és 2010 között a Kossuth Rádió főszerkesztője volt, később a vs.hu-nál volt alapító-főszerkesztő, majd 2015-től a szlovák közszolgálati média magyar adójánál, a Pátria Rádiónál dolgozott tanácsadóként és műsorkészítőként, azután 2017 tavaszán Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt és szegedi polgármester invitálására Botka jelöltségének időszakában az MSZP-nél volt kommunikációs igazgató, majd fél éven át a szegedi városházán volt kommunikációs vezető, de ezután Kerényi visszatért Szlovákiába a Pátria Rádióhoz.

További sajtópiaci hírek találhatók a Media1 sajtó rovatában.

Borító: A Pesti Hírlap 0., azaz próbaszáma

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások