fbpx
Hajós András

Hajós András folytatja: jön a Dalfutár 3. évada

Hajós András saját gyártású YouTube-os sorozatának nyolc részesre tervezett új évada több újdonsággal is érkezik: többek között a műsor szereplői írják a 2020-as Sziget Himnuszt. Felkerült a harmadik évad előzetese a YouTube-ra.

November 18-tól folytatódik Hajós András YouTube-on közzétett videós sorozata – vettük észre a műsorvezető YouTube-csatornáján közzétett előzetesből.

Végigkövethető a dalkészítés folyamata

A Dalfutár nem egy kereskedelmi tévék által sugárzott, már jól megszokott zenés tehetségkutató, hanem annál jóval összetettebb. A fókuszban a dalkészítés áll, a nézők végig követhetik az egész gyártási folyamatot. A műsor felépítése a következő: a zeneszerző megírja a dallamot, a szövegíró ír rá szöveget, a producer meghangszereli, az énekes pedig felénekli. Persze van benne egy csavar is, mégpedig az, hogy a műsor szereplői nem tudnak egymásról.

Hajós András az összekötő kapocs, aki felkéri őket, és aki a dal születésének minden szakaszánál felügyeli a folyamatot, de ez egyes részfeladatotokon dolgozóknak egyedül kell alkotniuk, tehát a szövegíró nem kap inputot a zeneszerzőtől, és a producer sem tudja, hogy a zeneszerzőnek milyen elképzelései vannak. A művészek a műsor végén, stúdióban találkoznak egymással, ahol együtt közösen rakják össze a dalt.

Tévéből a YouTube-ra

A 2016-ban induló Dalfutár eredetileg a SuperTV2-n ment késő esti időpontban, de ez nem ígérkezett gyümölcsözőnek, mivel egy idő után megszakadt az együttműködés. Hajós utóbb azt mondta erről, hogy az epizódok nagyobb nézettséget produkálnak a YouTube-on, mint a tévés műsoridejükben. A TV2-vel történő szakítás után költözött a műsor az internetre idén év elején. A műsort manapság már az Artisjus és a Samsung is szponzorálja.

A Dalfutár logója
A Dalfutár logója

A műsor készítői  egyelőre még nem árulták el, hogy az idei évadban kik fognak szerepelni, de az előző évadokban olyan ismert alkotókat láthattunk mint Lovasi András, Dallos Bogi vagy éppen Rakonczai Viktor. Így sejteni lehet, hogy a mostani évadban se lesz máshogy, és ismét a magyar zenei élet nevesebb művészeit tudja Hajós András a műsorában bemutatni.

A Dalfutár3 dalaiból készül majd a Sziget Himnusza

A mostani évadban is lesznek újdonságok, amelyekről Hajós András így ír a csatornáján:

„Ebben az évadban igyekeztünk emelni a tétet, és megvalósítani néhány régi tervünket, valamint teljesíteni a ti kéréseiteket is. Lesz élő zenekarosdi, megjelennek végre a hangszerek! Sokan kértétek, hogy mozduljunk ki a popslágerek EDM világából, hát most lesz rock is! (…) Nagy elismerés ért minket azzal, hogy a Sziget Fesztivál úgy döntött, a Dalfutár3 dalaiból választja ki a következő Sziget Himnuszt.”

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások