A Hirado.hu nyitóoldala 2019. november 11-én reggel.

Lapít a kormánymédia a hétvégi választási eredményekről

Most vasárnap több településen is meg kellett ismételni az önkormányzati választásokat, az ellenzék szempontjából fontos győzelmeket hozó végeredményeket azonban mégsem tartotta fontosnak több kormánybarát médium: inkább igyekeztek eldugdosni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Aki nem volt elég figyelmes, nem, vagy csak nagy nehezen értesülhetett vasárnap este, de még hétfőn reggel is a kormánysajtóból arról, hogy

  • a néhány helyen tegnap megismételt önkormányzati választáson Jászberényben nagyon nagy többséggel nyert az ellenzéki (jobbikos) polgármester-jelölt, Budai Lóránt, aki így már biztosan új polgármestere lesz a településnek, hisz 61:34 arányban nyert a korábbi fideszes polgármesterrel szemben, ezzel jelentősen növelve az október 13-én megszerzett előnyét.
  • Szekszárdon szintén maradt az ellenzéki többség, míg a többi településen független jelölt nyert.
  • Komlón pedig megmaradt a Fidesz győzelme és Polics József (Fidesz-KDNP) polgármester.

A nehezített pályás tájékozódás magyarázata, hogy miközben a tegnapi választási eredmények több médiumban vezető anyagként szerepeltek, a kormányközeli sajtó nem verte nagy dobra, hogy hogyan alakultak az október 13-i önkormányzati választások megismétléseként tegnap tartott szavazati eredmények a különböző településeken. Például az origo.hu-n, illetve a közmédia ernyője alá tartozó hirado.hu-n meglehetősen elrejtett, kevésbé fontos hírként találhattunk rá ezekre, mivel ezek a híroldalak fontosabbnak találták a belföldi híreknél a román elnökválasztást, illetve a spanyolországi választások eredményeit és az olasz Salviniről szóló beszámolót.

Épp ezt kifogásolja hétfői Facebook-posztjában Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselő is, furcsállva, hogy a közmédia címoldalán, a hirado.hu-n például inkább a spanyol választást emelték ki, míg a magyar önkormányzati választás végeredményéig egészen a hajtás alá kellett gördíteni, és ott is inkább azt emelték ki, hogy a Somogy megyei Kisberényben ki lett a polgármester (Baloghné Varga Zsanett független jelölt), míg a jóval nagyobb település, Szekszárd közgyűlésének összetétele vagy épp a jászberényi polgármester eredménye csak a cikk jóval későbbi felébe került.

Az Origo is szépen alulra pakolta a választási eredményt tartalmazó hírt, és mindössze távirati stílusban, négy mondatban foglalta össze a vasárnapi eredményeket.

Hadházy Ákos azt írta, szerinte a választási eredmények rejtegetése egy olyan erőlködés, ami egyúttal annak bizonyítéka, hogy valami nem stimmel a média körül, és ez rendkívül szomorú:

„Sokszor beszéltem már erről, de itt a friss, élő példa: ha az ellenzék bármit akar kezdeni 2022-ben, az aljas propaganda ellen kell először fellépnie, hogy ne lehessen elhallgatni, hazudozni és rágalmazni, illetve hogy a valódi hírek eljussanak mindenkihez!”

Borítókép:  a hirado.hu nyitóoldala november 11-én reggel

Szóljon hozzá!

koronavírus, maszk, covid-19

Kizökkentette a rutinból a karantén a kommunikációs szakmát

Jól vették a járvány kommunikációs kihívásait a magyar vállalatok a kommunikációs szakma megítélése szerint. A szakemberek úgy látják: a járvány „érdekes és újszerű” feladatokat hozott, hatékonyabb, kreatívabb lett a vállalati kommunikáció ebben az időszakban. Nyilvánvalóvá vált emellett, hogy a belső kommunikációt nem lehet elhanyagolni – derül ki az Uniomedia kommunikációs ügynökség és a Media1 hírportál közös kutatásából.