fbpx
Az ATV logója

Új főszerkesztő az ATV Híradó élén

A távozó Schwajda Gergő utódját házon belülről találta meg a csatorna, ahol a vezérigazgató a Media1 érdeklődésére azt is elmondta, ezentúl több lesz a belpolitikai hír.

Távozik az ATV Híradó eddigi főszerkesztője, Schwajda Gergő – értesült a Media1. Információnkat a tévétársaságnál is megerősítették.

Schwajda Gergő közös megegyezéssel távozik a tévétől, utódja Szlazsánszky Ferenc, az atv.hu alapítója, valamint olyan műsorok eddigi főszerkesztője lesz, mint például a Nap híre.

Szlazsánszky Ferenc, az ATV Híradó új főszerkesztője
Szlazsánszky Ferenc, az ATV Híradó leendő főszerkesztője

A Media1 csütörtökön délben utolérte Németh S. Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját, aki a változások kapcsán azt mondta: az ATV vezetősége az elmúlt időszak médiafogyasztási szokásai alapján úgy érezte, hogy több belpolitikai jellegű hírt szeretne nyújtani a híradóiban, mivel az ezen témájú hírek jót tesznek a csatorna nézettségének.

Németh S. Szilárd azt mondta, Schwajda Gergő maga kezdeményezte a távozását, de az egész elválás rendkívül elegáns módon történt, mivel Schwajda Gergő is felismerte azt, hogy az új koncepcióhoz új főszerkesztő lehet az ideális. „Gergő 8 évig nagyon szépen teljesített a csatornánál, konfliktusmentesen működtünk együtt, és a befejezés is ehhez méltóan elegánsan zajlik.“

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója. Fotó: ATV

Az ATV Híradó leendő főszerkesztőjét, Szlazsánszky Ferencet az ATV vezérigazgatója úgy jellemezte, hogy egy olyan „ősatv-s“, aki rendkívül nyitott a belpolitikai témák iránt, és aki már sokat letett az asztalra, hiszen jól megbirkózott például az olyan kiemelt műsorokkal is mint például a választási műsor és a Nap híre. Annak köszönhetően, hogy házon belülről léptetik előre, megmarad az intézményen belüli folytonosság – emelte ki a vezérigazgató.

A távozó Schwajda Gergő összesen 8 évet töltött az ATV-nél, ahol 2016 decembere óta irányította az ATV Híradóját főszerkesztőként Bánó András 2016 végén történt távozását követően.

Schwajda Gergő a csatornánál 2011-ben először az Egyenes Beszéd társszerkesztője, majd a Híradó felelős szerkesztője és riportere, műsorvezetője lett. 2016 nyarán lett az ATV híradó főszerkesztő-helyettese. Több más műsorban is dolgozott: vezette az Esti Start és a Helyzet című műsort, illetve heti rendszerességgel látható volt a Fórum című műsorban is. A szakember korábban a Magyar Televízióban dolgozott, tagja volt az Este alapító stábjának, riporteri munkájáért megkapta a Magyar Televízió egyéni Nívódíját, illetve a Monte Carlo-i Televíziós Fesztivál különdíját is.

A főszerkesztőváltásra november 4-én kerül sor.

Uzoni Eszter műsorvezető és Schwajda Gergő főszerkesztő, műsorvezetőként.
Uzoni Eszter műsorvezető és Schwajda Gergő főszerkesztő, műsorvezetőként. Fotó: atv.hu

További, a tévés világból származó hírek és cikkek találhatók a Media1 folyamatosan frissülő tévé rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások