fbpx
A Képviselői Irodaházban az újságírók számára kijelölt terület

Kövér László parányi területre korlátozta az újságírók által használható területet

Két képviselő fotót is készített a Képviselői Irodaházban a terület adottságairól, az Index videóban mutatta meg, hogyan akadályozzák a munkáját a Parlamentben. A DK eközben levélben tiltakozik az újságírói jogok korlátozása miatt Kövér Lászlónál.

A napokban már beszámoltunk róla, hogy Kövér László házelnök rendelettel korlátozta tovább a parlamenti tudósítók munkavégzési körülményeit. A korlátozások a Parlament mellett a Képviselői Irodaházra is kiterjednek, ahol a rendelet szerint az aulában erre kijelölt terület áll a médiamunkások rendelkezésére.

Ennek a területnek a méreteiről közölt ma a Facebookon fotót Korózs Lajos MSZP-s politikus. A fotón jól látszik, hogy fekete színű mobilkordonnal jelölték ki azt a parányi területet, ahol a médiamunkások tartózkodhatnak.

Készült közeli fotó is, de azt már Székely Sándor, a Szolidaritás képviselője tette közzé.

Az Index a Parlamentben videót készített arról, hogyan herélték ki a parlamenti tudósítók munkáját.

A Demokratikus Koalíció (DK) egyébként közleményben jelezte hétfőn, hogy az újságírók jogainak korlátozása miatt levélben fordul Kövér Lászlóhoz. Az MTI OS-hez eljuttatott közleményükben azt írták, hogy az Országgyűlés Sajtóirodájának tájékoztatása szerint korlátozzák a felvételek készítésének lehetőségeit és a sajtó munkatársainak mozgását az épületen belül. Gyurcsány Ferenc a párt nevében azt írta: követelik, hogy a sajtó munkatársait megillessék mindazok a jogok, amelyek a demokratikus berendezkedésű országokban kijárnak kollégáiknak.

„Lehet, hogy a fideszes országgyűlési képviselőknek van okuk bujkálni az újságírói kérdések elől, mi, európai magyarok viszont úgy gondoljuk, hogy a sajtó munkatársainak joguk van kérdéseket feltenni, akkor is, ha azok bizonyos politikusoknak esetleg kínosak” – fogalmazott a levelet jegyző pártelnök, volt miniszterelnök.

Akit egyébként érdekel, hogy pontosan milyen korlátozásokat vezettek be, ide kattintva talál további információkat. A téma megihlette Kelen Károlyt, a bezárt Népszabadság szerkesztőjét is, akinek az új parlamenti sajtókarámot látva eszébe jutott Petri Györgynek a miniszterelnöknek írt levélverse..

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások