A Képviselői Irodaházban az újságírók számára kijelölt terület

Kövér László parányi területre korlátozta az újságírók által használható területet

Két képviselő fotót is készített a Képviselői Irodaházban a terület adottságairól, az Index videóban mutatta meg, hogyan akadályozzák a munkáját a Parlamentben. A DK eközben levélben tiltakozik az újságírói jogok korlátozása miatt Kövér Lászlónál.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A napokban már beszámoltunk róla, hogy Kövér László házelnök rendelettel korlátozta tovább a parlamenti tudósítók munkavégzési körülményeit. A korlátozások a Parlament mellett a Képviselői Irodaházra is kiterjednek, ahol a rendelet szerint az aulában erre kijelölt terület áll a médiamunkások rendelkezésére.

Ennek a területnek a méreteiről közölt ma a Facebookon fotót Korózs Lajos MSZP-s politikus. A fotón jól látszik, hogy fekete színű mobilkordonnal jelölték ki azt a parányi területet, ahol a médiamunkások tartózkodhatnak.

Készült közeli fotó is, de azt már Székely Sándor, a Szolidaritás képviselője tette közzé.

Az Index a Parlamentben videót készített arról, hogyan herélték ki a parlamenti tudósítók munkáját.

A Demokratikus Koalíció (DK) egyébként közleményben jelezte hétfőn, hogy az újságírók jogainak korlátozása miatt levélben fordul Kövér Lászlóhoz. Az MTI OS-hez eljuttatott közleményükben azt írták, hogy az Országgyűlés Sajtóirodájának tájékoztatása szerint korlátozzák a felvételek készítésének lehetőségeit és a sajtó munkatársainak mozgását az épületen belül. Gyurcsány Ferenc a párt nevében azt írta: követelik, hogy a sajtó munkatársait megillessék mindazok a jogok, amelyek a demokratikus berendezkedésű országokban kijárnak kollégáiknak.

„Lehet, hogy a fideszes országgyűlési képviselőknek van okuk bujkálni az újságírói kérdések elől, mi, európai magyarok viszont úgy gondoljuk, hogy a sajtó munkatársainak joguk van kérdéseket feltenni, akkor is, ha azok bizonyos politikusoknak esetleg kínosak” – fogalmazott a levelet jegyző pártelnök, volt miniszterelnök.

Akit egyébként érdekel, hogy pontosan milyen korlátozásokat vezettek be, ide kattintva talál további információkat. A téma megihlette Kelen Károlyt, a bezárt Népszabadság szerkesztőjét is, akinek az új parlamenti sajtókarámot látva eszébe jutott Petri Györgynek a miniszterelnöknek írt levélverse..

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Ördög Nóra és a Stohl András új közös műsora, az Újratervezés a TV2-n

A TV2 máris átvariálja az estéket, mert nem jól teljesítenek az új műsorai

Bár a múlt héten lépett életbe a TV2 új műsorrendje, de az máris jelentősen változik a jövő héten, mert sem az Ördög Nóra és Stohl András vezette Újratervezés, sem pedig a Majka által kitalált Nyomd a gombot, tesó! című gameshow nem hozza az elvárható nézettséget, ráadásul az új saját napi sorozat, a Mintaapák sem remekelt eddig.

X-Faktor nagyválogató második nap 2019. június 15-én

Rövidebb lesz az X-Faktor

Most szombaton jóval rövidebb lesz az RTL Klub tehetségkutatója, mint a múlt héten. Eközben úgy tűnik, összejött egymással két mentor.