A Képviselői Irodaházban az újságírók számára kijelölt terület

Kövér László parányi területre korlátozta az újságírók által használható területet

Két képviselő fotót is készített a Képviselői Irodaházban a terület adottságairól, az Index videóban mutatta meg, hogyan akadályozzák a munkáját a Parlamentben. A DK eközben levélben tiltakozik az újságírói jogok korlátozása miatt Kövér Lászlónál.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A napokban már beszámoltunk róla, hogy Kövér László házelnök rendelettel korlátozta tovább a parlamenti tudósítók munkavégzési körülményeit. A korlátozások a Parlament mellett a Képviselői Irodaházra is kiterjednek, ahol a rendelet szerint az aulában erre kijelölt terület áll a médiamunkások rendelkezésére.

Ennek a területnek a méreteiről közölt ma a Facebookon fotót Korózs Lajos MSZP-s politikus. A fotón jól látszik, hogy fekete színű mobilkordonnal jelölték ki azt a parányi területet, ahol a médiamunkások tartózkodhatnak.

Készült közeli fotó is, de azt már Székely Sándor, a Szolidaritás képviselője tette közzé.

Az Index a Parlamentben videót készített arról, hogyan herélték ki a parlamenti tudósítók munkáját.

A Demokratikus Koalíció (DK) egyébként közleményben jelezte hétfőn, hogy az újságírók jogainak korlátozása miatt levélben fordul Kövér Lászlóhoz. Az MTI OS-hez eljuttatott közleményükben azt írták, hogy az Országgyűlés Sajtóirodájának tájékoztatása szerint korlátozzák a felvételek készítésének lehetőségeit és a sajtó munkatársainak mozgását az épületen belül. Gyurcsány Ferenc a párt nevében azt írta: követelik, hogy a sajtó munkatársait megillessék mindazok a jogok, amelyek a demokratikus berendezkedésű országokban kijárnak kollégáiknak.

„Lehet, hogy a fideszes országgyűlési képviselőknek van okuk bujkálni az újságírói kérdések elől, mi, európai magyarok viszont úgy gondoljuk, hogy a sajtó munkatársainak joguk van kérdéseket feltenni, akkor is, ha azok bizonyos politikusoknak esetleg kínosak” – fogalmazott a levelet jegyző pártelnök, volt miniszterelnök.

Akit egyébként érdekel, hogy pontosan milyen korlátozásokat vezettek be, ide kattintva talál további információkat. A téma megihlette Kelen Károlyt, a bezárt Népszabadság szerkesztőjét is, akinek az új parlamenti sajtókarámot látva eszébe jutott Petri Györgynek a miniszterelnöknek írt levélverse..

Szóljon hozzá!

Meghamisított Orbán-interjú 2016 decemberében

Az 1950-es éveket idézi F. Gábor szerint, ahogyan elítélték az Orbán-interjú állítólagos megváltoztatásáért

Folytatódik F. Gábor újságíró évek óta tartó kálváriája a 2016 decemberében jelentős változtatásokkal megjelent, megbütykölt Orbán-interjú ügyében. Noha korábban az újságíró számos, az ennek elkövetésével őt vádoló ügyészség állításának hitelességét megkérdőjelező ellentmondásra világított rá, ma a bíróság még súlyosbította is a végig az ártatlanságát hangoztató, az elkövetés tényét megkérdőjelező médiamunkás büntetését, amit a miniszterelnöki interjú állítólagos megváltoztatásáért kapott. F. Gábor a Media1-nek elmondta, mit gondol erről az egész ügyről, és azt jelezte: a Kúriához fordul az 1950-es éveket idéző eljárás miatt.