fbpx
Pikó András polgármester, a Klubrádió volt műsorvezetője

Félmillióra büntették Józsefváros lapját, Pikó András számonkéri a főszerkesztőt

A VIII. kerület leendő polgármestere bejelentette, akkor is számon fogja kérni a főszerkesztőt, ha azóta esetleg már távozott a laptól, merthogy a történtekért őt terheli a felelősség. A kerületi lap egyébként nem jelent meg, amióta Sára Botond polgármester elvesztette a választást.

Pikó András, Budapest VIII. kerületének október 13-án megválasztott polgármestere hétfő reggel Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében megosztotta a Kúria jogerős döntését, melynek alapján 500 ezer forint bírságot kell kifizetnie Józsefváros önkormányzatának azért a jogsértésért, amit még a most leköszönő Sára Botond fideszes polgármester időszakában követett el a Józsefváros című kerületi újság.

A Kúria ítélete szerint a Józsefváros című kerületi újság folyamatosan és törvénysértő módon kampányolt Sára Botond, Pikó András ellenfele mellett, most mégis a hamarosan Pikó András vezetése alá kerülő önkormányzatnak kellene kifizetnie a bírságot.

Pikó azt írta: „nem tudom, minderről lesz-e alkalmam beszélgetni Nyerges Zoltánnal, a lap főszerkesztőjével – merthogy a Józsefváros nem jelent meg valamiért ezen a héten, de ha jogi lehetőségem lesz rá, akkor a büntetésért és az azt megalapozó tevékenységéért a felelősséget vállalnia kell. Akkor is, ha már közös megegyezéssel távozott a posztjáról.”

A Józsefváros című lap az idén 31. és 32. lapszámaival megsértette a választási eljárási törvényben lefektetett, a választásokon a jelöltek és a jelölő szervezetek esélyegyenlőségének biztosításítására vonatkozó alapelveket. Magyarán a közpénzből készülő lap beállt a Fidesz szerekét tolni.

Borító: Pikó András, Józsefváros leendő polgármestere

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások