fbpx
Dikh tv

Terjeszkedett a Dikh TV romacsatorna

Az első magyar roma tévécsatorna már eddig is elérhető volt két nagy szolgáltatónál, de most egy újabb nagy szolgáltató döntött a csatorna terjesztése mellett.

A Media1 információi szerint nemrég a Magyar Telekom is úgy döntött, hogy beveszi csatornakínálatába az első hazai roma tévécsatornát, a fele részben a Tematic Media Group érdekeltségében lévő Dikh TV-t. Ezt a több más tévécsatornát (Sláger TV, Fishing&Hunting) és a Sláger FM-et is működtető Tematic Media Groupnál is megerősítették a Media1 érdeklődésére.

A romatévé a Telekommal kötött szerződésnek köszönhetően jelentősen bővíteni tudja elérését Magyarországon. A Dikh TV egyébként eddig az Antenna Hungária és a DIGI rendszerein keresztül volt elérhető, ez egészül ki a Telekommal.

Bár a Dikh TV tudomásunk szerint további terjeszkedést tervez, a UPC Magyarország és a UPC DTH roma előfizetői egyelőre legfeljebb az interneten tudják nézni a csatornát. Ez azért érdekes, hiszen Magyarországon a legalacsonyabb becslések szerint is több százezer roma él, így vélhetően számukra is érdekes lehetne a csatorna. Azonban sem a Vodafone által felvásárolt vezetékes műsorterjesztő cég, sem pedig a francia Vivendi csoport által felvásárolt műholdas UPC nem kötött még megállapodást az Első Roma Média Műsorszolgáltató Kft.-vel.

A Dikh TV hátteréről ide kattintva olvasható el korábbi részletes írásunk.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában, ahol arról is olvashatnak, hogy Mészáros Lőrinc felesége bejelentette a Life TV nevű életmódcsatorna megújítását.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások